Перша допомога від США на 800 мільйонів доларів має прибути в Україну у найближчу добу

1504 0
Список допомоги розголошувати не можуть.
Українські військові/фото умовне

Українські військові/фото умовне

Перша допомога від США на 800 мільйонів доларів має прибути в Україну у найближчі 24 години, повідомляє CNN із посиланням на високопоставленого чиновника з Міноборони США.

Американський чиновник сказав, що українці заберуть допомогу на кордоні та ввезуть до країни. Список допомоги не розголошується, але офіційні особи раніше заявляли, що найбільш термінові потреби, такі як гаубиці та пов'язані з ними боєприпаси, а також радари будуть надіслані насамперед.

Окрім того, у середу адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про новий пакет допомоги, що включатиме 11 вертольотів Мі-17, що спочатку були призначені для Афганістану, 18 155-мм гармат-гаубиць і ще 300 безпілотників Switchblade, на додаток до радіолокаційних систем, здатних відстежувати ворожий вогонь.

Читайте також: США можуть надати Україні зброю для ударів по російських аеродромах

Нагадаємо, що 13 квітня повідомляли, що США готові розглянути можливість постачання Україні озброєнь середньої дальності, які здатні завдавати ударів по аеродромах на території рф. Як писали The Washington Post, адміністрація Байдена готова різко розширити спектр озброєнь, які вона постачає Україні, і Пентагон хоче передати армійський позашляховик Humvee і низку іншого складного обладнання. За даними видання, новий пакет військової допомоги Києву на суму 750 млн доларів попередньо містив гелікоптери Мі-17, гаубиці, безпілотники берегової оборони та захисні костюми для захисту персоналу у разі хімічної, біологічної чи ядерної атаки. Поки не зрозуміло, чи все це залишиться у фінальному пакеті допомоги. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!