Політична реклама

Першачків чекає ускладнена навчальна програма

1840 0
З першого вересня в школах України почнеться поступове впровадження нового Держстандарту початкової загальної освіти. Першокласників у цьому році чекає ускладнена програма, вони почнуть вивчати англійську і основи геометрії.

Ось сім основних нововведень, з якими будуть мати справу першокласники та їхні батьки:

  • Електронні книги. Більше 500 українських шкіл перейдуть на них з 1 вересня. Причина - брак звичайних підручників та їх дорожнеча.

 

  • Нові слова у букварі. Там тепер з'явилися картинки з гаджетами - мобільними телефонами, комп'ютерними мишами. Йдеться у букварі і про валюти різних країн.

 

  • Геометрія. Першокласники будуть вивчати, що таке криві, куб, ромб, циліндр, промінь. Це нововведення викликає особливе занепокоєння батьків. З ними частково згодні і фахівці.

 

  • Поновлена фізкультура. Новий предмет "Здоров'я і фізична культура" навчає дітей не тільки правильно харчуватися і займатися спортом. Тепер їм будуть пояснювати, що робити при серйозних травмах, як надавати першу медичну допомогу. Психологи вважають, що ці знання потрібно подавати тільки в легкій формі

 

  • Англійська. Раніше англійську мову в школах вчили з другого класу, тепер його викладатимуть з шести років. Батьки тих дітей, які до школи іноземною мовою не займалися, побоюються, що вони будуть почувати себе невпевнено серед тих, хто займався англійською в садку або їздив за кордон.

 

  • Ніяких оцінок. Вперше в середній школі з'явилися предмети, які не оцінюються звичними балами. Це фізкультура і мистецтво (нова дисципліна, яка об'єднує малювання і спів). Педагоги впевнені, що це правильно - талант або спортивну підготовку не можна оцінювати, порівняння можуть образити дітей.

 

  • Світ замість України. Зі шкільної програми зник предмет "Я і Україна", замість нього з'явився "Я у світі". Його почнуть вивчати вже з другого класу. По суті, новий курс об'єднує природознавство і суспільствознавство. У Міносвіти кажуть, що поставити в програму нову дисципліну довелося, тому що результати досліджень виявили в українських школярів прогалини в природознавчій освіті. 

 

Джерело: ТСН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!