Перші українки-підкорювачки Евересту проведуть зустріч у Львові. Де подивитися

2068 0
Ірина Галай та Тетяна Яловчак 21 травня розкажуть про своє досягнення львів'янам та гостям міста
Джерело фото: ProZak.info

Джерело фото: ProZak.info

Вони стали першими українками, які підкорили найвищу вершину планети. Своє сходження альпіністки здійснили 20-21 травня минулого року. 
 
Модеруватиме зустріч Ігор Дикий – зоолог, полярник, кандидат біологічних наук. Він був учасником трьох українських антарктичних експедицій на станції «Академік Вернадський», у тому числі – двох зимівель (два повних роки). У різні роки підкорив вершини Кавказу, Алтаю, Західної Антарктики та Аляски. Працює в ЛНУ ім. Івана Франка.
 
Початок зустрічі о 15:00 в Музеї етнографії та художнього промислу (просп.Свободи, 15). Трансляцію наживо можна буде знайти на сайті Tvoemisto.tv та на Facebook-сторінці «Твого міста». 
 
Вхід вільний. Обов’язкова реєстрація за посиланням. Також можна долучитися до події на Facebook
 
Партнери заходу: Львівська міська рада, Gorgany.com, Tickets.ua
 
Довідка:
Ірина Галай – народилась у м. Мукачеве. Займається альпінізмом з 2013 р., і вже того ж року підкорила г. Казбек (5033 м, Кавказ). Через три роки, 20 травня 2016 р., в парі з Віктором Бобоком здійснила сходження на г. Еверест (8848 м, Гімалаї). Ірина фактично стала першою українкою, яка підкорила найвищу вершину світу. Завдяки своєму досягненню потрапила до Книги рекордів України. Зараз живе та працює у Києві.
 
Тетяна Яловчак – народилась у Донецьку. Захопилась альпінізмом у 2009 р., коли разом з друзями вирушила у мандрівку через гірські хребти до міста Мачу-Пікчу в Центральній Америці. Після цього гори стали частиною її життя. 21 травня 2016 р. здійснила сходження на Еверест у другій групі. На вершині гори підняла український вишитий рушник. Крім Евересту, Тетяна підкорила Ельбрус (5642 м, найвища гора Європи), Кіліманджаро (5895 м, найвища гора Африки) та Аконкагуа (6962 м, найвища гора Південної Америки). Після початку бойових дій на Сході України переїхала до Києва.
 
Партнерська публікація

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!