Політична реклама

Перша полиця для книг у Львові буде на зупинці «Русалка Дністрова»

1631 0
На зупинках громадського транспорту Львова мають встановити книжкові полиці, які функціонуватимуть за системою буккросингу. Зараз проводиться збір книг, які будуть розміщені на зупинках. Найближчим часом буде встановлена перша полиця на зупинці «Русалка Дністрова».

Цей проект реалізується в рамках конкурсу молодіжних проектів «Lviv Young Project» спільнотою «Літературні Манелі»,інформує прес-служба Львівської міськради.  

«Люди повинні читати, книги мають бути прочитані» – саме такою думкою керується наша команда. Головна ціль проекту полягає в тому, аби відновити інтерес до книг, до читання, оскільки зараз, в час глобалізації, помітно втрату інтересу до справжніх книг. Буккросингом на зупинках ми стараємося зламати стереотип, що книги мають бути один раз прочитані та пилитися в домашніх бібліотеках. Ще однією особливістю є те, що проект соціальний і буде доступним для всіх, тобто, всі матимуть змогу почитати книги. Сподіваємося, що буккросинг на зупинках у Львові набуде такої ж популярності, як і в Європі, стане загальноприйнятим у всій Україні», – розповідає команда «Літературні Манелі».

«Буккросинг, по-перше, дуже зручний для людей, які знають собі, що якщо книга лежить без діла у власній бібліотеці, то користі з неї не так аж багато. Ну звісно, можна ж у книгах і гроші якісь зберігати, і гербарій. Але ж книга хоче, аби її читали. Книга не любить «засиджуватися на місці». Проект буккросингу на зупинках близький мені дуже, адже нарешті є можливість давати ще як мінімум кілька життів своїм книгам, які мені вже непотрібні. Мені приємно знати, що їх читатиме ще хтось, що весь цей кругообіг дуже гарно працює», – розповів учасник проекту, письменник Роман Чихарівський.

На кожній книзі будуть наклеєні наліпки для ідентифікації. Книгу не можна буде затримувати більше 2-х тижнів.

Нагадаємо, що долучитися до створення вільної бібліотеки може кожен львів'янин, який принесе книги з дому.

Коробки для збору книг можна знайти за адресами:

-              Інтернет-кафе «Чорна Медея», вул. Дорошенка, 50/ пр. Крива Липа, 9;

-              антикафе «CoMMuna», вул. Галицька, 1, 2 поверх.

Довідка:

Буккросинг – це вільна бібліотека, яка існує безкоштовно для всіх. Буккросинг близький до флешмобу. Людина, прочитавши книгу, залишає її у громадському місці (парк, кафе, поїзд, станція метро), для того, щоб інша випадкова людина могла цю книгу знайти та прочитати. Ця інша людина повторює процес. Спостереження за «подорожжю» книги можна здійснювати через спеціальні сайти в інтернеті.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!