Київ

Петиція про перейменування вулиці в Києві на честь Дмитра Коцюбайла зібрала необхідні підписи за годину

740 0
Перейменувати пропонується вулицю Німанську у Печерському районі
Фото: Facebook

Фото: Facebook

Укрїнська актриса театру і кіно Ада Роговцева зареєструвала петицію на сайті Київради із закликом перейменувати в рамках дерусифікації одну з вулиць в Києві на честь Героя України Дмитра Коцюбайла.

«Вважаю, що ім‘я Дмитра Коцюбайла має бути вшановане в міському просторі Києва. Пропоную створити вулицю Дмитра Коцюбайла в Печерському районі міста Києва замість вулиці Німанської», - йдеться у документі.

Німан – це річка в Калінінградський області росії, яка не має жодного стосунку до України. Черговий російський топонім у міському просторі Києва.

«Я щиро вдячна Аді Миколаївні за цю ініціативу і повністю її підтримую. Дякую всім, хто вже 2 місяці питав мене про вулицю Дмитра Коцюбайла чи навіть реєстрував подібні петиції, звертався до влади. Це саме та петиція, яку я прошу вас підтримати», - написала депутатка Київради Аліна Михайлова.

Петиція зібрала необхідні 6 тисяч підписів протягом години з моменту публікації.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підтримав петицію про створення Національного пантеону Героїв України на території парку Аскольдова Могила у Києві, де похований Коцюбайло.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!