Петиція про заборону будівництва у Львові житла без садочків набрала необхідні голоси

3933 0
Тепер звернення львів’ян має розглянути міська рада.
ілюстративне фото: zabudovnyk.com.ua

ілюстративне фото: zabudovnyk.com.ua

У Львові петиція про заборону будівництва нових будинків, офісів та розважальних центрів без збільшення мережі комунальних навчальних закладів набрала 504 голоси з 500 необхідних. Зареєструвала звернення голова ГО «Батьківська рада Львівщини» Олена Пономарева 29 жовтня.

«Через брак закладів дошкільної освіти, в порушення ст.53 Конституції України, тисячі дітей не можуть навчатися, про що свідчать дані електронної черги в ЗДО. Намагання управління освіти ЛМР збільшити кількість місць у садках за рахунок ущільнення груп – призводить до порушення санітарних та інших норм, порушуються права дітей на якісну освіту такі заходи не сприяють вирішенню проблеми. Аналогічна проблема з переповненими класами (понад норми) і в школах», – зазначає авторка петиції.

Читайте також: Де у Львові будуватимуть житло в наступні роки. Огляд районів, карта

У громадській організації вважають, що в міському бюджеті варто передбачити більші видатки на відкриття нових комунальних шкіл та дошкільних навчальних закладів.

Відтак, «Батьківська рада Львівщини» вимагає заборонити будівництво нових багатоквартирних будинків (готелів тощо), офісних (розважальних, торгівельних) центрів без збільшення мережі нових комунальних навчальних закладів, насамперед, садків та шкіл. У ГО хочуть, щоб міська влада не погоджувала жодної документації, пов’язаної з будівництвом, без погодження від управління освіти про те, що місць у садках і школах вистачить на всіх, згідно з нормами. Якщо ж місць бракує, забудовник має зобов’язатись побудувати безкоштовну школу чи садок для міста.

Читайте також: Нова забудова у студмістечку політехніки: чому мешканці проти гуртожитку

Також у «Батьківській раді Львівщині» вимагають заборонити звільняти забудовників від інвестиційних внесків, а сплачені кошти спрямовувати на розвиток мережі комунальних закладів освіти. У ГО нагадують – кожна дитина має право на безкоштовну та якісну (у відповідних умовах) освіту.

Оскільки звернення набрало 500 голосів, його на сесії ЛМР мають розглянути депутати. Як зазначив депутат Ігор Телішевський, документ розглянуть на найближчому засіданні сесії, що заплановане на 29 листопада.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!