Петиція про збереження 20 га землі львівської психлікарні набрала потрібні 500 голосів

1929 0
Тепер її мають розглянути депутати Львівської міськради.
фото: www.panoramio.com

фото: www.panoramio.com

16 липня на сайті електронних петицій до Львівської міськради з'явився документ, в якому ідеться про збереження Львівській обласній психіатричній лікарні 20,8 га землі, що міськрада хоче вилучити під сквер. Станом на 1 вересня петиція набрала 501 підпис, чого достатньо для її розгляду на сесії ЛМР.

Читайте також: На перетині вулиць Кульпарківської та Героїв УПА збережуть сквер

Авторка петиції Катерина Куліш вважає, що проєкт ухвали про припинення лікарні права постійного користування земельною ділянкою площею 20,83 га на вул. Кульпарківський, 95 містить великі корупційні ризики та несе загрозу рейдерського захоплення землі.

«Такий проєкт ухвали є законодавчо необґрунтованим та протиправним з огляду на те, що згоди на добровільне вилучення земельної ділянки лікарня не давала, а правові підстави для примусового її вилучення, передбачені земельним законодавством, відсутні. Крім того, Державний акт на право постійного користування землею не може бути скасований ухвалою Львівської міської ради як неповноважним для цієї юридичної дії суб’єктом», – ідеться в петиції.

У коментарі Tvoemisto.tv генеральний директор комунального закладу Богдан Чечотка раніше повідомив, що Львівська обласна психіатрична лікарня планувала створити спортивний майданчик на території, яку місто забирає під облаштування скверу.

«Поруч із ділянкою, яку хочуть забрати під сквер, межує одне з відділень, на базі якого ми планували облаштувати новий сучасний центр реабілітації вояків АТО. А безпосередньо в частині майбутнього скверу хотіли зробити мультифункціональний спортивний майданчик із футбольним, волейбольним полями, тренажерами тощо», – каже він.

Читайте також: Місто не планує змінювати межі ділянки психіатричної лікарні на Кульпарківській

Натомість у міській раді кажуть, що ділянка, яку беруть під сквер, була захаращеною і її ніхто не використовував. Також в ЛМР відповіли на обурення, яке серед працівників медзакладу викликало питання про анулювання акту на право користування землею. Територію навколо лікарні обіцяють залишити у її фактичному користуванні, а 0,55 га заберуть лише для облаштування скверу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!