Петиція проти заборони продажу алкоголю в МАФах у Львові набрала 500 голосів

2247 1
Відповідна ухвала депутатів змушує підприємців закривати кіоски, особливо пивні магазини, пише автор петиції.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

11 квітня у Львові зареєстрували електронну петицію з проханням скасувати заборону на продаж алкоголю в кіосках. 17 квітня вона набрала 500 необхідних для розгляду депутатами міської ради голосів.

Автор петиції Андрій Сітарчук зазначає, що є власником одного із таких МАФів, і заборона на продаж алкоголю залишає його та інших підприємців без джерела доходу.

За його словами, відповідна ухвала депутатів змушує підприємців закривати кіоски, особливо пивні магазини, відтак «тисячі людей втратять роботу». Крім того, пише Андрій Сітарчук, місто втрачає кошти, оскільки зменшуються суми сплати акцизного податку.

Читайте також: П'яна справа. Що заважає судити нетверезих водіїв швидко та справедливо

Нагадаємо, у 2011 році у Львові заборонили продавати пиво у кіосках, однак наприкінці 2015 року Антимонопольний комітет України звернувся до ЛМР із поданням про скасування ухвали, як такої, що «прийняте поза межами відповідних повноважень», проте депутати не підтримали його. У 2016 році Господарський суд Львівської області скасував це рішення, оскільки ухвала обмежує права певного кола підприємців і порушує закон про економічну конкуренцію. 4 квітня 2019 року депутати міської ради ухвалою знову заборонили продаж алкоголю в кіосках.


Читайте також:
23 Травня, 2019 11:54
Земляк Галичани, ви взагалі деградували в погоні за грошима. Який може бути алкоголь в Мафах. [***]и... А в неділю в
Церкву ті ФОПи підуть?!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!