На Львівщині розширять трасу Львів – Тернопіль та збудують нову дорогу

12505 0
Трасу Львів – Тернопіль розширять із 2 до 4 смуг.
фото: Укравтодор

фото: Укравтодор

Служба автомобільних доріг розробляє техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) та проектну документацію на реконструкцію дороги М-09 на ділянці Львів – Тернопіль, яка стане першою частиною Go Highway. Про це йдеться на сайті Укравтодору.

Читайте також: Скільки коштує ремонт доріг Львівщини у 2018 році. Інфографіка

Новий автобан Львів – Тернопіль, який стане першою частиною Go Highway, передбачає реконструкцію 57 км наявної дороги з її розширенням з 2 до 4 смуг та будівництво 55 км нових об’їзних доріг населених пунктів.

У межах цього проекту планують збудувати нову з’єднувальну дорогу між трасами М-06 та М-09. Попередньо нове шосе буде відгалужуватися від М-06 біля села Загірці та вливатиметься у швидкісну трасу Львів – Тернопіль біля Золочева. Протяжність нової дороги становитиме приблизно 20 км.

Таке рішення дозволить зменшити навантаження на трасу М-06 на ділянці Броди – Львів, а водіям, які прямують з боку Рівного в напрямку Львова, – заощадити до 25-30 хвилин часу на кожній поїздці. Остаточне рішення щодо нової дороги мають ухвалити після затвердження ТЕО. Весь проект реалізовуватимуть за кредитні кошти.

Читайте також: Як будують нову транспортну розв’язку біля Львова. Фото

Нагадаємо, дорогу Львів – Тернопіль відремонтували торік восени за 755 млн гривень. Міжнародний автобан Go Highway має з’єднати українську Одесу та польський Ґданськ, а відтак – Чорне море з Балтійським. Вартість будівництва становить приблизно мільярд євро.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!