Під час досліджень площі Коліївщини у Львові знайшли кам’яне мощення пивниці XVI-XIX століть

4096 0
Дослідження на площі в центрі Львова проводитимуть ще до кінця цього тижня.
Фото:  Науково-дослідний центр «Рятівна археологічна служба»

Фото: Науково-дослідний центр «Рятівна археологічна служба»

У Львові під час дослідження площі Коліївщини виявили фрагменти тильної споруди, яка існувала у задній частині парцелі. Зокрема, знайшли фрагмент муру і кам’яне мощення пивниці. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив науковий співробітник НДЦ «Рятівна археологічна служба» Остап Лазурко.

Орієнтовним датуванням знахідок називають XVI-XIX століття. Дослідження на площі в центрі Львова проводитимуть ще до кінця цього тижня – це другий етап робіт, якщо сприятиме погода та не буде незвичних (тобто нерухомих) знахідок. Наступним етапом буде благоустрій площі Коліївщини.

Читайте також: Як зміниться після реконструкції найменша площа Львова

Нагадаємо, Тvoemisto.tv уже писало про те, що у Львові напрацьовують концепцію з реконструкції площі Коліївщини. Проблеми площі у просілому мощенні, зношеному благоустрої. Відповідно до проєкту, архітектори хочуть оновити криницю на площі, вода в якій має набиратися до самого верху і перетікати через край та повертатися в резервуар. Бортик криниці з металевої пластини мав би підсвічуватися, а також там будуть прорізані надписи – імена людей, що тут жили і працювали. Також на площі планують висадити близько 775 рослин, в основному ґрунтопокривні, щоби уникнути травників.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!