Під час карантину на Львівщині на 10% подорожчали продукти першої необхідності

1523 0
У ЛОДА кажуть, що постійно моніторять ціни і стежать за їх адекватністю.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Управління статистики на Львівщині щодня моніторить ціни на продукти першої необхідності згідно з переліком від Кабміну, а дані надсилає в ЛОДА і Антимонопольний комітет. Про це під час брифінгу сьогодні, 1 квітня, сказав в. о. директора департаменту економічної політики ЛОДА Степан Куйбіда.

Читайте також: Мінекономіки моніторитиме ціни на основні продукти та чи їх вистачає. Перелік

За словами Степана Куйбіди, помічено зростання цін на продукти першої необхідності від 3 до 10%, але, каже він, у сьогоднішніх умовах ринку, це не є сильним стрибком. Утім, є різке зростання цін на деякі інші товари, що не належать до товарів першої необхідності, додає посадовець.

Читайте також: Де у Львові замовити доставку продуктів додому

Степан Куйбіда сказав, що ЛОДА постійно передає дані в АМКУ і очікує відповідної реакції. Він також попросив мешканців повідомляти про суттєве здорожчання товарів першої необхідності, якщо таке буде.

«Ми мусимо розуміти, що торговельна мережа отримує товари від постачальника і виробника. З ними у першу чергу і будемо працювати», – додав він.

Читайте також: Коронавірусний ажіотаж. Чи очікувати у Львові дефіциту товарів

Гендиректор ТзОВ «Львівхолод» (мережа магазинів «Рукавичка») Ігор Пастущак підтвердив, що деякі постачальники підняли ціни і додав, що мережа звернулась до них з листами з проханням знайти можливості не підвищувати ціни попри проблеми з логістикою і кордоном.

Олег Цісінський, представник ТОВ «АТБ-маркет», також каже, що мережі стають заручниками постачальників, але самі вони зберігають націнку на попередньому, «докарантинному» рівні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!