Під час пограбування Апеляційного господарського суду у львівської судді вкрали 120 тисяч доларів

8929 0
Грабіжник заліз через вікно до приміщення суду на другому поверсі і вкрав із сейфу 120 тис. доларів США.
фото: просуд

фото: просуд

Суддею Західного апеляційного господарського суду, який днями пограбували у Львові, виявилась Віра Гриців. У неї з сейфу вкрали 120 тис. доларів. Про це повідомляє ZAXID.NET з посиланням на джерела у поліції.

Західний апеляційний господарський суд обікрали уночі 18 січня. Відомо, що грабіжник заліз через вікно до приміщення суду на другому поверсі і вкрав із сейфу 120 тис. доларів США. І у поліції, і у суді відмовились розповідати деталі цього інциденту. Пресслужба суду лише наголосила, що вкрадена готівка була вказана у декларації судді.

Читайте також: У Львові судитимуть трьох молодиків, які пограбували підприємця на майже 4 млн грн

Водночас тільки одна суддя задекларувала достатньо велику суму готівки у валюті. Йдеться про суддю Віру Гриців. У її декларації про доходи за 2020 рік вказано, що вона зберігає готівкою 531 тис. грн та 81,1 тис. доларів. Ще 300 тис. грн зберігає син судді, а у її доньки є 21 тис. доларів та 110 тис. грн готівки. У 2020 році Віра Гриців задекларувала купівлю валюти на суму 597,2 тис. грн. Окрім готівки у сім'я судді зберігає чимало грошей на рахунках у банках.

Додамо, що Віра Гриців працює суддею Західного апеляційного господарського суду уже понад 10 років. Її сукупний суддівський стаж перевищує 20 років. Чоловік судді Михайло Гриців теє є суддею, однак Верховного Суду України, у цьому ж суді працює донька подружжя Ганна Гриців. Її брат Назар Гриців працює у Львівській обласній прокуратурі.

За інформацією платформи Чесно, Віра Гриців упродовж 2013-2014 років не декларувала частину своєї нерухомості. Також у 2018 році Громадська рада правочесності у своєму висновку щодо Віри Гриців вказала, що чоловік судді приватизував квартиру в Києві, яку йому надали як службову, завдяки подачі недостовірних даних про місце проживання родини Грицівих.

Нагадаємо, що вночі 18 січня у Львові пограбували Західний апеляціний господарський суд, що на вул. Личаківській. Щодо справи вже відкрили кримінальне впровадження за част. 3 статті 185 КК України (крадіжка). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!