«Під час війни були зірвані всі маски, демасковані всі зрадники», – глава УГКЦ

1216 0
Він переконує, що незалежно від того, є війна чи мир, ми повинні бути християнами.
Фото: УП

Фото: УП

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав запевняє, що під час війни були зірвані всі маски, демасковані всі зрадники. Коли надворі війна, коли народ переживає такі трагічні обставини, тоді по-справжньому виявляється, хто є хто. Про це він сказав у програмі «Відкрита Церква». 

«Але і відкрилася вся глибина серця кожної доброї людини. Тоді справді можна було побачити, хто як любить Україну, чи це лише гарні гасла, гарні слова, лише політичні амбіції чи справжня любов до своєї Батьківщини, якою ми живемо на щодень», – наголошує Блаженніший Святослав.

Читайте також: «Україна щодня отримує нову Небесну сотню», – глава УГКЦ

Він переконує, що незалежно від того, є війна чи мир, ми повинні бути християнами, бути милосердними. Чинити діла милосердя до тих, хто потребує допомоги, – це щось, що належить до осердя християнської віри. 

«Ми не тільки віримо в Боже милосердя, а і є його носіями. Тож якщо хтось зве себе християнином, а під час війни закриває своє серце перед потребуючими людьми, його не зворушують кадри розбитих домівок, поранених людей, мільйони біженців, то його християнство поверхове, несправжнє», – додав Предстоятель.

Нагадаємо, єпископи Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні звернулися зі словами підтримки та вдячності Українському народу та захисникам України, які протистоять злу світового масштабу. У зверненні владики закликали російських загарбників покаятися і скласти зброю.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!