Під прикриттям реабілітаційного центру у Брюховичах забудують понад 3 гектари землі

3710 0
На центр реабілітації відвели лише 1% майбутнього масштабного будівництва.
Фото: lviv.nashigroshi.org

Фото: lviv.nashigroshi.org

Під виглядом реабілітаційного центру для АТОвців забудовники отримали понад 3 га під масштабний проєкт в Брюховичах. Про це пише журналістка видання «Наші гроші. Львів» Олександра Губицька.

Читайте також: На території колишнього табору у Брюховичах збудують вісім багатоповерхівок

Зокрема, у Брюховичах безкоштовно віддали майже 3,5 га землі громадській організації АТОвців, щоб збудувати реабілітаційний центр для ветеранів. Як виявилося, під центр виділять лише 1% майбутнього масштабного будівництва. Тут буде і торговий центр, і житло.

3,46 га землі на вулиці Широкій, 2 для ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця» Брюховицька селищна рада передала за 5 днів до місцевих виборів 2020 року. Підприємство отримало ділянку на праві постійного користування. На ній у 1992 році почали будувати школу, але у 1995 році роботи припинили через відсутність фінансування.

Активності почались у 2020-му, наприкінці останньої каденції Брюховицької селищної ради, оскільки тепер Брюховичі входять до Львівської ОТГ. Вже 8 жовтня депутати проголосували за списання недобуду з балансу ради. Знесення недобуду вартістю робіт у 4 млн грн доручили підприємству громадської організації «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця». Через тиждень рада змінила вид використання ділянки із закладів освіти під громадську забудову. Згодом – проголосувала за передачу землі в постійне користування цьому ж підприємству.

За мінімальними розцінками у $5 тис., як йдеться у розслідуванні видання, 3,46 га коштують $1,73 млн.

Тодішні депутати Брюховицької селищної ради розповіли, що голосували «за», оскільки мова йшла про реабілітаційний центр. Екс-селищний голова Брюхович Володимир Доманський, а нині депутат Львівської облради від «Європейської солідарності» зазначив, що учасники АТО вже давно просили про реабілітаційний центр в Брюховичах. Тепер у них буде такий центр на вулиці Широкій, 2.

У містобудівних умовах зазначено, що тут буде:

  • багатофункціональний комплекс громадського призначення у складі реабілітаційного центру для учасників АТО
  • спортивний комплекс
  • дитячий дошкільний навчальний заклад
  • центр дитячого дозвілля
  • навчально-науковий центр
  • торгово-розважальний центр
  • офісні приміщення та трансформаторна підстанція.

У попередньому проєкті будівництва було зазначено, що приміщення реабілітаційного центру для учасників АТО площею 500 кв. м. Як виявилось, в комплексі також буде і 5340 кв. м житла. Загалом, площа майбутніх будівель сягне понад 44 тисячі «квадратів», з яких реабілітаційний центр для учасників АТО – це приблизно 1% площі.

Фото: «Наші гроші»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!