Під виглядом оформлення віз мешканець Львівщини ошукав клієнтів на 600 тисяч гривень

1099 0
Чоловік маскував шахрайську діяльність під офіційну, для цього навіть зареєструвався як підприємець.
фото: національна поліція україни

фото: національна поліція україни

Імітуючи послуги з відкриття віз та дозволів на проживання у Сполучених Штатах Америки, мешканець Львівщини ошукав громадян на понад 600 тисяч гривень. Протиправну діяльність 27-річного чоловіка викрили працівники управління протидії кіберзлочинам Львівщини спільно зі слідчими Львівського районного управління поліції. Так, зловмиснику оголосили підозру.

«На профільному сайті фігурант розміщував оголошення про надання послуг з оформлення документів для виїзду до США, віз та «зелених карт». «Послуги» з оплати імміграційного збору, виготовлення пакету документів та термінового розгляду справи про відкриття візи чоловік оцінював від 15-ти до 85 тисяч гривень», – йдеться в повдіомленні пресслужби Національної поліції.

Читайте також: Знайти квартиру у Львові: 5 шахрайських схем і як їх оминути

Чоловік маскував шахрайську діяльність під офіційну, для цього навіть зареєструвався як підприємець. Клієнти укладали угоди про надання послуг онлайн. Після одержання грошей зловмисник зникав та не виконував взятих на себе зобов’язань. Загалом у такий спосіб правопорушник привласнив понад 600 тисяч гривень.

Фігуранту оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, що напередодні за шахрайство затримали 35-річного львів’янина, якого раніше неодноразово притягували до кримінальної відповідальності. Зловмисник розміщував на тематичному сайті оголошення про оренду будинків та котеджів, зокрема, у Карпатах, отримував завдаток, після чого припиняв спілкування з замовниками. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!