Київ

Підозрюваний у корупції депутат Київради Трубіцин виїхав із країни завдяки листу від Буданова

574 0
В українській розвідці заявили, що зробили це на прохання іншої структури, відмовившись її назвати.
Владислав Трубіцин. Фото з відкритих джерел

Владислав Трубіцин. Фото з відкритих джерел

У ГУР Міноборони підтвердили, що відомство надавало підозрюваному в корупції депутату Київради Владиславу Трубіцину лист із підписом керівника ГУР Кирила Буданова, завдяки якому депутат зміг виїхати з України. Про це повідомляє Радіо Свобода.

При цьому в українській розвідці додали, що зробили це на прохання іншої структури, відмовившись її назвати.

«Такий лист було видано на прохання іншої структури складової сектору сил безпеки і оборони України в рамках міжвідомчої взаємодії з цією структурою і на їхнє офіційне звернення. Поки що я не можу назвати цю структуру, можливо, ця інформація може бути оприлюднена пізніше», — сказав представник ГУР Андрій Юсов.

Як повідомлялось, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подала клопотання про міжнародний розшук депутата Київської міської ради від фракції «Слуга Народу» Владислава Трубіцина, обвинуваченого в одержанні хабаря в розмірі 1,39 млн гривень.

Прокурор САП повідомив, що 13 травня Трубіцин перетнув кордон в пункті пропуску "Рава-Руська" і до цього часу не повернувся.

 Прокурор підготував два клопотання: про оголошення в міжнародний розшук і клопотання про звернення застави в дохід держави.

Оскільки сьогодні адвокати Трубіцина припинили його захист, то прокурор також попросив призначити депутату адвоката з Центру безоплатної правової допомоги. 

Суд відклав засідання до 13:00 5 червня і доручив регіональному Центру безоплатної правової допомоги призначити Трубіцину захисника.

Нагадаємо, Трубіцин, якого звинувачують в організації корупційної схеми та отриманні хабаря, 13 травня виїхав з України.

25 травня Трубіцина виключили з фракції «Слуги народу». Трубіцин повідомив близькому колу, що поїхав за кордон робити операцію зі стентування. Дозвіл на виїзд йому надала нібито одна зі спецслужб.

9 лютого 2022 року НАБУ затримало депутата Київради Владислава Трубіцина, одного з його помічників, трьох керівників київських КП та підприємця під час отримання хабаря в 1,2 мільйона гривень, депутат намагався утекти на автомобілі. Трубіцин нібито вимагав вказану суму у підприємця, а натомість обіцяв видати дозволи на вуличну торгівлю в різних районах Києва.

Згодом суд відправив Трубіцина під варту на два місяці. 15 лютого 2022 року стало відомо, що Трубіцин вийшов під заставу. Він заявляв, що на час слідства вийшов зі складу партії «Слуга Народу».

11 жовтня 2022 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура за матеріалами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро України закінчила слідство та скерувала до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті справу про хабарництво.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!