Підприємці прийшли під міськраду Львова, бо з них вимагають платити оренду на локдауні

14950 0
Виконком Львова звернеться до всіх власників приміщень, які мають орендарів, які не можуть повноцінно працювати, щоб скасувати оренду на час локдауну.
Фото: Max-estate.com.ua

Фото: Max-estate.com.ua

Сьогодні під міську раду Львова прийшла група підприємців із ринку «Південний». Підприємці-орендарі поскаржилися, що їм доводиться платити оренду попри те, що вони змушені закритися на час локдауну до 28 березня. Про це повідомляє корепондентка Тvoemisto.tv.

Читайте також: Чи працюватимуть під час локдауну гіпермаркети «Епіцентр» у Львові 

До них вийшов заступник міського голови з економічних питань Андрій Москаленко. Він зазначив, що сьогоднішній пікет виник через недокомунікацію між керівництвом ринку та підприємцями. 

«Ми йдемо назустріч підприємцям, бо з їхніх податків функціонує місто. Тут виникла недокомунація між дирекцією та підприємцями. Ми рекомендуємо, що поки локації, зокрема на цьому ринку, не працюють, щоби керівництво звільнило підприємців від сплати оренди. Це одна з претензій, підприємці кажуть «У нас є закриття, але є оплата по оренді і низці інших платежів», – пояснив Андрій Москаленко.

Міський голова Андрій Садовий запропонував звернутися від виконкому Львова до всіх власників приміщень, які мають орендарів, які не можуть повноцінно працювати, щоб скасувати оренду на час локдауну.

«Південний» ще має доплатити підприємцям, враховуючи суми, які з них здирають упродовж багатьох років. Тому пропоную на ці 10 днів зробити нульову ставку за оренду, по комунальному майну ми зробили нульову ставку для тих, хто орендує майно у громади», – зазначив Андрій Садовий.

Читайте також: У Львові почався жорсткий карантин. Як працюватимуть магазини, ринки і транспорт 

Нагадаємо, що із 19 березня у Львові та області посилюють карантин, який діятиме до 28 березня. Молодша школа переходить на канікули, старші класи продовжують дистанційне навчання, дитячі садочки працюватимуть у звичайному режимі. Припинять роботу театри, кінотеатри, музеї, концертні майданчики, заклади громадського харчування (лише на виніс чи доставку). У торгових центрах працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та зоомагазини, господарські магазини працюватимуть на видачу за попереднім замовленням. Всі масові заходи переносять. Салони краси та спортивні зали працюватимуть також за індивідуальним попереднім записом. У роботі громадського транспорту немає змін.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!