Підсумки 12 дня вторгнення: росія перегрупувала війська і зосередила зусилля на Маріуполі та оточенні Києва

4969 0
Попри це морально-психологічний стан противника низький, він деморалізований через великі втрати.
Українські військові поблизу Макарова, 4 березня 2022/Фото: Радіо Свобода

Українські військові поблизу Макарова, 4 березня 2022/Фото: Радіо Свобода

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив оперативну інформацію станом на 00.00 год 7 березня 2022 року. Як йдеться у заяві, Росія зосередила основні зусилля на взятті під контроль Маріуполя та оточенні Києва з подальшим його захопленням. Також противник хоче вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей.

Крім того, упродовж останньої доби Росія перегрупувала війська, щоб організувати штурм Києва. Для цього росіяни планують задіяти найбільш боєздатні частини та підрозділи зі складу спеціального полку Росгвардії імені Рамзана Кадирова (Грозний), 27 загону СпП «Кузбасс» (Кемерово), 604 центру СпП «Вітязь» (Москва) Росгвардії та приватної військової компанії «Ліга» (колишня «ПВК Вагнер»).

На Поліському напрямку противник зосередився в районах населених пунктів Поліське, Кухарі, Бородянка, Бишів, Гореничі, Демидів. На Сіверському напрямку Росія намагається заблокувати Чернігів та підготуватися до наступу на Суми.

На Слобожанському напрямку противник зосереджує основні зусилля на напрямках Канів і Новомосковськ. Намагаючись зайти в Ізюм (Харківська область), противник зазнав втрат і відійшов. Окупанти вдалися до терору в місті.

На Донецькому напрямку Росія продовжує наступ у напрямку  Дніпра та Запоріжжя. Для наступу в напрямку Сєвєродонецька російська армія переміщує БТГр 150 мотострілецької дивізії. Спроби прорвати оборону Волновахи та Маріуполя провалилися.

На Таврійському напрямку противник зосередив зусилля в напрямку Миколаєва, Вознесенська та Запоріжжя. На Мелітополь і Маріуполь противник націлив до 3 БТГр зі складу 19 мотострілецької дивізії 58 загальновійськової армії.

У Південнобузькому операційному районі противника зупинили на підступах до Миколаєва.

У Генштабі ЗСУ зазначають, що морально-психологічний стан противника низький. Він деморалізований через великі втрати. 

Читайте також: «Я абсолютно впевнений, що Україна переможе», – держсекретар США

Нагадаємо, що під час боїв поблизу Харкова ліквідовано начальника штабу — першого заступника командувача 41 загальновійськової армії генерал-майора Віталія Герасимова,  вбиті та поранені кілька старших офіцерів штабу армії. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!