Підсумки 14 доби протистояння: продовження наступу на Київ та нарощення військ біля Миколаєва

1175 0
Білорусь підтримує окупантів поставками паливно-мастильних матеріалів та використанні залізничної інфраструктури.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Сили оборони України дають гідну відсіч та стримують наступальну операцію збройних сил РФ на всіх напрямках. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ в оперативній інформації станом на 24.00 09.03.2022 щодо російського вторгнення. 

На деяких з напрямків окупаційні війська втратили боєздатність та вводять в операцію резерви. Для нарощування бойових спроможностей ворог здійснює переміщення до кордонів України з’єднань та військових частин з інших стратегічних напрямків. 

Республіка Білорусь надає підтримку окупанту у забезпеченні поставок паливно-мастильних матеріалів, використанні залізничної інфраструктури та аеродромної мережі. 

Крім того, зберігається імовірність проведення диверсій на військових об’єктах та об’єктах цивільної інфраструктури.

Російська Федерація не відмовляється від планів оточення Києва, продовжуючи наступальну операцію з Поліського та Сіверського напрямків.

На Слобожанському напрямку противник здійснює наступ на населені пункти Ізюм, Петрівське, Грушуваха, а також міста Суми та Охтирка.

Ворожа наступальна операція триває також на Донецькому і Таврійському напрямках. Противник нарощує угруповання військ на Миколаївському напрямку. 

У Чорноморській та Азовській операційних зонах окупанти продовжують ізолювати район бойових дій. Корабельні угруповання ВМФ ЗС РФ перебувають у районах мису Тарханкут та озера Донузлав.

Збройні Сили України у злагодженій взаємодії з іншими складовими сектору безпеки і оборони держави та силами національного спротиву стримують масований наступ окупаційних військ.

Читайте також: Путін «злий і засмучений». Може піти на подальшу ескалацію, – розвідка США

Нагадаємо, що ворог суттєво знизив темпи просування військ, проте не відмовився від проведення наступальних дій. У Міністерстві оборони попереджають про високу імовірність здійснення диверсій на території Львівської та Рівненської областей.

Російські окупанти несуть втрати у живій силі та техніці, особовий склад деморалізований, здається в полон або ж вдається до дезертирства. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!