Підтримка ветеранів та ремонт мосту. Головні події дня у Києві

527 0
Дайджест новин за 10 листопада.
Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

На велосипедно-пішохідному мосту замінюють скло

На вцілілому від російської атаки велосипедно-пішохідному мосту в Києві замінюють скло. Фахівці встановлюють нові скляні елементи замість пошкоджених вибухом російської ракети. Із 16 елементів підлогового скла вже замінили 14. Також ремонтують освітлення перил. 

Підтримка ветеранів

Київрада схвалила Концепцію реінтеграції та підтримки киян-ветеранів російсько-української війни. Цей документ стане основою для формування майбутньої міської цільової програми підтримки захисників та захисниць України. 

Концепція містить такі напрями: психологічна реабілітація; фізкультурно-спортивна реабілітація учасників бойових дій; професійна адаптація та працевлаштування; медичне забезпечення; популяризація позитивного образу ветерана; цифрова трансформація сервісів для учасників бойових дій тощо.

Крім того, Київрада підтримала рішення про реорганізацію Київського міського будинку ветеранів і Київського міського центру допомоги учасникам АТО шляхом їх об’єднання та створення на базі установ центру комплексної підтримки учасників бойових дій «Київ мілітарі хаб».   У КМДА зазначають, що реорганізація закладів дозволить досягти низки позитивних результатів, як то: створення єдиного потужного закладу соціального обслуговування ветеранів та членів їхніх сімей у Києві. 

Дерусифікація

У Києві демонтують пам’ятники Щорсу та Ватутіну. 

Крім того, міскі депутати дерусифікували ще 11 вулиць, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Зокрема, вулицю Біломорську перейменували на вулицю Катерини Гандзюк, бульвар Праці – на бульвар Івана Котляревського, вулицю Челябінську – на вулицю Пантелеймона Куліша тощо. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!