Пік припаде на лютий. Новий спалах коронавірусу може бути тривалішим, ніж попередні

2770 0
Пік захворюваності припаде на лютий 2022-го з поступовим спаданням аж до квітня, тобто це буде тривалий сплеск у кілька місяців.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Зараз в Україні поволі збільшується кількість госпіталізацій. Проте, за словами головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, нова хвиля коронавірусної хвороби ще не почалася. Про це йдеться в його інтерв’ю ВВС.Україна.

«Цей зріст не є значним. Ми ще не бачимо погіршення епідситуації. Скоріше спрацьовує післясвятковий період, коли люди відкладали похід до лікаря. За нашими прогнозами, черговий сплеск буде, починаючи з кінця січня. У цей час буде більше «Омікрону», – каже він.

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

Пік, на думку Кузіна, припаде на лютий з поступовим спаданням аж до квітня, тобто це буде тривалий сплеск у кілька місяців. Тривалість і розмах нової хвилі буде залежати від ефективності протиепідеміологічних заходів і кількості людей, які отримають повний курс щеплення або бустерну дозу.

 Детальніше про те, кому потрібна бустерна доза вакцини від коронавірусу, навіщо вона, чим відрізняється від додаткової та що буде з сертифікатом, дізнавайтеся тут

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!