Після перейменування вулиць у Львові мешканцям не потрібно буде замінювати документи

1537 0
Замінити документи повинні будуть лише підприємці, однак для них ця процедура буде безкоштовною.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Зміна назви вулиці нічого не змінюватиме для її мешканців – усі документи за старими адресами залишаться чинними та не потребуватимуть заміни. Так, у разі перейменування мешканці вулиці не матимуть жодних фінансових витрат, бо замінювати документи на майно чи землю, оновлювати прописку не потрібно. Про це повідомила керуюча справами виконкому ЛМР Наталія Алєксєєва.

Замінити документи повинні будуть лише підприємці, однак для них, за її словами, ця процедура буде безкоштовною та безтерміновою.

Читайте також: Маріупольська і Орвела замість Козланюка і Чехова. Як у Львові планують перейменувати вулиці

«Такого обов'язку закон не передбачає. Усі документи за старими адресами (вулицями) є чинними та не потребують заміни чи отримання нового документа. Не передбачено обов'язку і щодо оновлення відомостей про проживання (прописку). Перереєстрація місця проживання особи може відбутися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в особи виникне потреба», – додала вона.

Посадовиця уточнила, що йдеться про перейменування щонайменше чотирьох десятків львівських вулиць, шести – у Винниках, п’яти – в Рудному, та однієї – в Підрясному.

Читайте також: Вулицю Чайковського у Львові пропонують перейменувати на честь Маркіяна Іващишина

Нагадаємо, у Львові група ініціаторів виступила з пропозицією перейменувати понад тридцять вулиць, які названі на честь російських діячів. Натомість вулиці пропонують назвати іменами українських видатних постатей. Раніше у Львові вже схвалили перейменування близько 30 вулиць, які були названі іменами російських діячв. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!