Пів тисячі курсантів Академії сухопутних військ у Львові присягнули на вірність Україні. Фото

3073 0
Навчатимуться першокурсники на 3 факультетах й інституті МПЗ за 10 спеціальностями.

До 28-ї річниці Незалежності України у Національній академії сухопутних військ у Львові склали присягу майже пів тисячі курсантів. 

Цьогоріч до академії вступили понад шість сотень юнаків та дівчат, серед яких є учасники АТО (ООС). Навчатимуться першокурсники на 3 факультетах й інституті МПЗ за 10 спеціальностями. Зокрема, в Академії готуватимуть офіцерів для механізованих і танкових військ, командирів артилерійських і ракетних підрозділів, фахівців артилерійської розвідки, офіцерів-вихователів, культурологів, військових диригентів, офіцерів тактичної ланки для інженерних військ Збройних Сил та інших військових формувань України.

Участь в урочистостях взяли представники міської та обласної рад, представники силових відомств, громадськості й духовенства, а також іноземні військовослужбовці, які входять до «Об'єднаної багатонаціональної групи — Україна» (JMTG-U). Окрім того, майже 200 молодих воїнів здобуватимуть фах у Військовому коледжі сержантського складу.

«Ми приймаємо до нашої армійської родини тих, які зможуть оберегти та захистити долю нашої держави. Сьогодні першокурсники дають клятву вірності не лише Батьківщині, а й усім сподіванням своїх батьків, своїх товаришів по зброї. Попереду непростий шлях, але з вами поруч будуть досвідчені наставники», – сказав під час присяги генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Окрім цього, в Академії організували День відкритих дверей та виставили зразки бронетанкової та стрілецької зброї, тому всі охочі вступати наступного року можуть оглянути навчально-матеріальну базу та долучитись до виступу Військового оркестру Національної академії сухопутних військ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!