Північна Македонія передала Україні штурмовики Су-25

1197 0
Ці штурмовики Україна передала Північній Македонії у 2001 році.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Північна Македонія передала Україні чотири штурмовики Су-25. По це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

«Друг пізнається у скруті. Неважливо, якого розміру твоя країна чи обсяг ВВП, важливо, яке в тебе серце. Багато народів сьогодні виявляють більше мужності, ніж половина G20. Як Північна Македонія, підставивши Україні плече у вигляді танків і літаків. Ми ніколи цього не забудемо», – написав Подоляк у Twitter.

Раніше повідомлялося, що Північна Македонія передала Україні чотири штурмовики Су-25, які отримала від Києва під час конфлікту у 2001 році. Однак речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив, що там не мають інформації про передачу.

Міністерство оборони Північної Македонії на запит видання MKD не підтвердило і не спростувало інформацію, зазначивши, що рішення про надання Україні озброєння будуть «розсекречені й представлені в порядку прозорості».

Під час конфлікту в Македонії у 2001 році країна придбала чотири штурмовики Су-25 в України – три одномісні й один двомісний. Навесні 2003 року їх списали зі збройних сил через відсутність потреби, а у 2004-му – підготували для продажу.

Раніше стало відомо, що Північна Македонія передає Україні Радянські танки Т-72, які планувала знімати з озброєння ближчими роками. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!