Площа Двірцева перед відкриттям. Актуальні фото

9991 3
Відновити трамвайний рух до площі мають наступного тижня.
Фото: ГО "Зручне місто"

Фото: ГО "Зручне місто"

Наступного тижня у Львові відкриють першу частину площі Двірцевої після реконструкції. Підрядник уже наніс розмітку, встановив дорожні знаки, освітлення, велостійки, смітники та пристовбурові решітки на деревах. ВІдповідні фото на своїй сторінці у Фейсбук опублікувала ГО «Зручне місто».

Читайте також: На площі Двірцевій відкрили прохід до центрального входу залізничного вокзалу. Фото дня

У п’ятницю на площі вже тестували трамвай, утім регулярний трамвайний рух відновлять наступного тижня, після того, як на цій частині площі завершать усі додаткові роботи. Трамвай під’їжджатиме майже до вхідних дверей залізничного вокзалу. Сюди ж курсуватимуть автобуси.

Натомість іншу частину площі віддали під рух приватних авто. Завершити цю ділянку з фонтаном планують навесні. Тоді ж розпочнуть реконструкцію Чернівецької та будуватимуть підземний паркінг під сквером.

Читайте також: На площі Двірцевій у Львові будують фудкорти. Візуалізація

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня. Другий етап реконструкції розпочали 22 березня: закрили автостанцію та перенесли її за двома локаціями. З 26 березня для проїзду закрили праву частину вулиці Чернівецької, а на лівій організували реверсний рух. У травні на площу перестали курсувати трамваї.

Вартість робіт, які виконує ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень без урахування підземного паркінгу. Проект виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку», за яким на площі розділять потоки громадського та приватного транспорту, облаштують велодоріжки, озеленення та перенесуть зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу. 

Фото ГО «Зручне місто»

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
1 Грудня, 2019 22:37
БОГДАН не будь байдужим підтримай петицію
[***]s://e-dem.in.ua/lviv/Petition/View/1370
1 Грудня, 2019 22:25
БОГДАН Заборонити демонтаж та вивезення історичної бруківки.
БЛАГОУСТРІЙ МІСТА ТА БУДІВНИЦТВО
Ми, громада міста Львова, обурені неодноразовими випадками демонтажу та вивезення історичної бруківки, вимагаємо у міської влади:
1. Заборонити під будь яким приводом демонтаж та вивезення історичної бруківки (окрім випадків ремонту покриття чи заміни комунікацій, у такому разі бруківка повинна залишатися на місці проведення робіт).
2. Внести все історичне мощення (до початку Дргої світової війни) на території нашого міста до переліку об'єктів архітектурної спадщини, створити реєстр існуючого замощення та захистити його на законодавчому рівні.
3. Керівництву міста надати громаді розгорнутий звіт з фото про місцезнаходження всієї бруківки яка була демонтована під час їхньої каденції. (особливо з центральної частини міста).
30 Листопада, 2019 20:51
lanos кошмар
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!