«Побудована на руїнах перемога ніколи не буде справжньою». Папа Франциск закликав до переговорів

1036 0
Він звернувся з закликом припинити вогонь та розпочати мирні перемовини.
Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск

Під час зустрічі з паломниками у середу Папа Франциск звернувся з окремим закликом, приуроченим до річниці початку широкомасштабної війни в Україні. Про це повідомляє Vatican News.

«Дорогі браття й сестри, післязавтра, 24 лютого, сповниться рік від вторгнення в Україну, рік від початку цієї абсурдної та жорстокої війни, сумна річниця», – нагадав Папа Франциск, промовляючи до паломників, які брали участь у загальній аудієнції, що відбувалася в залі Павла VI у Ватикані.

Читайте також: Папа Франциск уперше зустрівся з головами українських церков

За його словами, кількість загиблих, поранених, біженців, внутрішньо переміщених, знищень, розмір економічних і соціальних збитків говорить сам за себе. Він звернувся з закликом припинити вогонь та розпочати мирні перемовини.

«Чи зможе Господь простити стільки злочинів і стільки насильства? Він – Бог миру. Залишаймося близькими з мученицьким українським народом, страждання якого тривають, і запитуймо: чи було зроблено все можливе, щоби зупинити війну?» – мовив Папа, додаючи: «Звертаюся із закликом до тих, хто має владу над країнами, щоби вони докладали конкретні зусилля для того, щоби покласти край конфліктові, досягнути припинення вогню та розпочати мирні переговори. Побудована на руїнах перемога ніколи не буде справжньою».

Нагадаємо, Папа Римський Франциск заявив, що війни, подібні до війни в Україні, де цивільні території зазнають, як він назвав, безладного знищення, є «злочином проти Бога та людства». А у своєму різдвяному посланні він побажав миру українському народові. Він закликав тих, хто має владу, змусити зброю замовкнути і покласти край війні в Україні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!