Показали супутникові знімки, як росія збирає сили на кордоні білорусі з Україною

1153 0
16 жовтня на військовому аеродромі побільшало російської техніки та військових.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Білоруська редакція «Радіо Свобода» опублікувала супутникові знімки, на яких видно збільшення російської техніки та сил на військовому аеродромі «Зябрівка» біля кордону з Україною.

Джерело: білоруська редакція «Радіо Свобода»

Зазначається, що упродовж останнього місяця військовий аеродром «Збрівка» під Гомелем активно змінюється. Так, там фіксують збільшення російської техніки та військових.

«Російська військова техніка і жива сила прибули в Зябрівку півтора тижні тому. Росіяни залишаються там з весни, але в обмеженій кількості. Доступ до Зябрівки, як і раніше, закритий. Як стояли, так і стоять російські війська, але зараз більше техніки і людей», – цитують джерело з Гомельського району.

Читайте також: Кремль може використати білорусь для стримування українських військ від контрнаступу, – аналітики

Ось так виглядав аеродром у Зябрівці 24 серпня.

А такий був вигляд 16 жовтня.

Зокрема, на знімках видно, що у північній частині аеродрому будуються піщані насипи.

Читайте також: Білорусь звинуватила Україну в намірі атакувати країну. МЗС назвало це провокацією 

«Радіо Свобода» повідомляє, що такі споруди у вигляді курганів можна побачити, наприклад, у військовій частині 1146 зенітно-ракетного полку, яка забезпечує охорону Остравецької АЕС.

Там на насипах встановлені радіолокаційні станції (див. фото нижче), які використовуються для ідентифікації цілей і наведення ракет.

На супутниковому знімку внизу від 16 жовтня показано, як на території аеродрому «Зябрівка» збільшилася кількість військових вантажівок, розширилася територія військового містечка, помітна наявність зенітно-ракетних комплексів С-300 і С-400. Також видно потяг, який прибув з пальним.

Юлія Осим

Фото Радіо свобода

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!