Що робив Зеленський у Львові. Промова про мир, протести малого бізнесу і представлення ЗЕкоманди

7487 0
Зеленський на Львівщині відвідав полігон, логістичний центр, школу у Зимній Воді, а тоді представив свою команду у Митрополичих садах.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський свій візит на Львівщині розпочав із відкриття українсько-американського навчання «Rapid Trident 2020» на Яворівському полігоні. Він сказав, що це не тільки черговий етап вдосконалення військової майстерності, а крок до інтеграції Української держави в НАТО.

Читайте також: Верховний головнокомандувач. Що робив Володимир Зеленський на Яворівському полігоні. Репортаж

«У світі, мабуть, немає людини, яка б не знала, що держава Україна, як ніхто інший, прагне миру та завершення війни на сході України і ми робимо для цього усе – усе від нас залежне», – сказав Зеленський.

Після завершення промови він ознайомився з проведенням практичних занять за участю підрозділів 59-ї окремої мотопіхотної бригади.

Читайте також: В Україні ввели в дію Стратегію національної безпеки. Про що йдеться

Читайте також: На будівництво доріг на Львівщині виділили ще понад 500 млн гривень, – Зеленський у Львові 

Після полігону Володимир Зеленський заїхав на будівництво логістичного центру на Львівщині на об’їзній Львова, де мають створити дві тисячі робочих місць. Тут будують майже 100 тис. кв. м. Логістичний центр має бути найбільшим на заході України.

Він також заглянув у дошкільний навчальний заклад у селі Зимна Вода, який добудовують у межах програми «Велике будівництво». На нього виділили 26 млн грн з державного бюджету, 3 млн з обласного та 20 млн із місцевого бюджету. Садок розрахований на 160 дітей, він запрацює з 1 жовтня цього року.

Вже у Львові Зеленський зустрівся з представниками IT-індустрії Львівщини у SoftServe, після чого вийшов до преси і дав короткий брифінг. Із важливого він сказав дві речі: що депутати Верховної Ради сьогодні, у день візиту президента на Львівщину, виділили ще 589 мільйонів гривень на цей рік на будівництво та реконструкцію доріг у Львівській області і нарешті виділили кошти гірникам шахти «Надія», які протестували під землею через заборгованість із зарплати.

Читайте також: Рада виділила гірникам шахти «Надії», що на Львівщині, 47 млн на зарплати 

Також президента запитали, чи він не хоче поспілкуватися із протестувальниками – представниками малого бізнесу, які під'їхали під SoftServe. Представники мікробізнесу хотіли підтримки президента у спрощенні системи оподаткування та скасуванні касових апаратів для ФОП.

Спершу Володимир Зеленський сказав, що йому потрібні «мінуси закону» для підприємців на папері, щоб розібратися з фахівцями, і що немає часу, але як сказав під час стріму Тvoemisto.tv співорганізатор руху SaveФоп Владислав Орлов, до них таки підійшов президент і пообіцяв дати доручення розібрати ініціативи підприємців.

Тоді із майже півторагодинним запізненням Володимир Зеленський приїхав у Митрополичі сади Святоюрської гори, аби представити свою нову команду партії «Слуга Народу» на місцеві вибори 2020.

Серед тих, хто йде на вибори під брендом Зеленського, військовий лікар Тарас Кльофа, головна епідеміологиня Львівської області Наталя Тімко, заступник голови ЛОДА Юрій Холод, керівник Служби автомобільних доріг Львівщини Олег Береза, командир військової частини Сергій Шуляк, професор «Львівської політехніки» Володимир Мартинюк, кандидат економічних наук Ігор Дулин, підприємець Роман Фединяк, голова Кам’янко-Бузької держадміністрації Христина Замула, голова Лопатинської ОТГ Олег Микитин.

Нагадаємо, що перед приїздом Зеленського у Львові з’явилися борди Козицького «Я підтримую президента». На бордах зображений голова Львівської ОДА Максим Козицький та кандидат на посаду голови Львівської ОТГ від «Слуги народу» Тарас Кльофа. 

Також сьогодні на львівській Ратуші вивісили банер «Досить компромісів з окупантом».Оскільки банер без підпису, Тvoemisto.tv дізнавалося, за чиї кошти друкували банер і чию позицію висвітлює – мера, міськради, партії «Самопоміч» чи громади Львова.

Фото Офісу президента і Твоє місто

Відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!