Київ

Поліція перевіряє осіб, які на Майдані Незалежності в Києві збирають гроші нібито на ЗСУ

1514 0
Правоохоронці завели справу за повідомленням про шахрайство і внесли до ЄРДР відповідну інформацію.
Фото: Facebook/Oleksiy Sokil

Фото: Facebook/Oleksiy Sokil

На Майдані Незалежності невідомі особи, одягнені в однострій ЗСУ, збирають готівку «на допомогу військовим». На це звертає увагу військовий капелан Сергій Дмитрієв.

«Тут, де нещодавно точилася боротьба за незалежність, за свободу та гідність, де гинули українці, виборюючи своє право на життя, на волю, сьогодні стоять невідомі люди, одягнені в однострій ЗСУ та збирають готівку «на допомогу військовим», - наголосив він, висловивши сумнів у доброчесності зазначених осіб.

Дмитрієв підкреслив, що без жодних справжніх ознак приналежності до ЗСУ, без будь-якої причетності до громадських організацій чи установ – вони, «користуючись довірою перехожих, осквернюють форму українського військового і збирають кошти не зрозуміло на що і для кого».

При цьому капелан додав, що поліція нічого з цим не робить.

«Щоразу приїжджає, забирає, оформлює протокол і відпускає. Але вони наступного дня знову ж на тому самому місці», - каже Дмитрієв.

Військовий також нагадав, що носіння військового однострою цивільними є порушенням закону. За це передбачено штраф до 6800 грн.

У поліції Києва редакції «Твого міста» повідомили, що 3 квітня правоохоронці перевіряли діяльність зазначених осіб. Зокрема, було складено протоколи у зв’язку із незаконним використанням ними військових одностроїв. Водночас у поліції підтвердили, що вказані особи дійсно збирають кошти у благодійний фонд, який дійсно передавав їх на потреби ЗСУ. Однак діяльність фонду треба перевіряти. Разом з тим правоохоронці завели справу за повідомленням про шахрайство і внесли до ЄРДР відповідну інформацію.

Як уточнив редакції Дмитрієв, йдеться про БФ «Врятуй рідну країну».

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!