Київ

Поліція повідомила про підозру чотирьом особам через закрите укриття

1020 0
Причетним у справі про закрите укриття під час атаки росіян, внаслідок якої загинули 3 людей, повідомили про підозри.
Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

Поліція Києва повідомила про підозру чотирьом людям через трагедію біля укриття 1 червня. Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції 2 червня.

Підозри отримали:

 – перша заступниця Деснянської районної державної адміністрації;

 – директор лікарні;

 – заступник директора з технічних питань;

 – охоронець.

Читайте також: у КМВА пояснили, хто повинен відповідати за зачинені укриття

Усі, окрім охоронця отримали підозру за ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Охоронець отримав підозру за ч. 3 ст. 135 КК України – залишення в небезпеці, яке призвело до смерті. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
 
Додамо, Київська міська прокуратура пред’явила до суду 28 позовів через незадовільний стан сховищ у місті, загальною площею близько 11, 5 тис. кв. м та місткістю для 11 656 осіб у стан готовності до використання за призначенням.
 
За словами правоохоронців, під час перевірок стану утримання захисних споруд, які проводилися із залученням працівників ДСНС України, було встановлено, що значна кількість сховищ у різних районах міста Києва не готові повноцінно виконувати свої функції.
 
«Споруди перебувають в аварійному стані та не можуть використовуватися для захисту працівників підприємств та пацієнтів медичних установ від засобів масового ураження», – повідомляють у пресслужбі прокуратури.
 
 

Читайте також: під час тривоги людям відмовляють у доступі до шкільних укриттів. У чому справа

Нагадаємо, біля поліклініки внаслідок нічної ракетної атаки рф у Деснянському районі міста загинула 33-річна жінка та 34-матір з 9-річною донькою. Столичний мешканець, чия дружина загинула під час атаки росіян, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

Як повідомив очільник МВС Ігор Клименко, ДСНС України спільно з Національною поліцією регулярно перевірятимуть доступність і стан бомбосховищ у всіх населених пунктах країни.

17 травня очільник Київської МВА Сергій Попко заявив, що у Києві перевірять та відкриють усі бомбосховища, бо закрите укриття під час війни − це злочин.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!