Львівська поліція спростовує, що невідомі роздають дітям солодощі з психотропами

7942 0
Правоохоронці закликають не поширювати фейки, а у разі виявлення подібних фактів – звертатись до них.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Протягом кількох останніх днів соцмережами шириться інформація про те, що невідомі люди поблизу шкіл роздають дітям солодощі та газовані напої із вмістом психотропних речовин. Від таких повідомлень розриваються і «батьківські» чати у вайбері, люди пересилають інформацію у всі можливі групи.

У відділі комунікації поліції Львівської області наголошують, що не варто поширювати фейки та сіяти паніку.

«Спершу зверніться у поліцію та впевніться у достовірності інформації», – зазначають правоохоронці.

Вони додають, що у підрозділи поліції Львівщини наразі не надходило жодного повідомлення від громадян із подібним змістом. Тому, зазначили в поліції у коментарі Tvoemisto.tv, говорити про правдивість таких повідомлень і про їх масовість – не варто.

«Якби був хоча б один випадок, то було би повідомлення в поліцію. Там же ідеться про те, що масово пригощають, роздають біля шкіл. Але ані діти, ані батьки, ані вчителі нічого не бачать і не знають», – кажуть у правоохоронних органах.

Водночас депутат ЛМР Ігор Зінкевич пише на своїй сторінці у Facebook, що подібні «новини» поширюються і в сусідній Івано-Франківській області.

«Такі дописи розповсюджуються у багатьох областях, але підтвердження реальних випадків немає. У поліції звернення не зареєстровані. Керівництво Ювенальної превенції області спростувало розповсюджену інформацію, скоріш за все це фейк», – каже Ігор Зінкевич.

Опублікував Ігор Зінкевич

«Таку інформацію ми теж маємо, що це поширюється загалом по Україні. Це робиться з метою залякування людей», – підтвердили інформацію в поліції.

Також правоохоронці нагадують, що це вже не перший випадок, коли невідомі поширюють подібні фейки – чи то про розповсюдження наркотиків, чи то про викрадення дітей на органи.

Разом з тим у відділі комунікації поліції Львівщини наголошують, що попри те, що це фейк, батькам варто якомога частіше говорити із дітьми на тему безпеки і розповідати їм про небезпеку, що може виникнути під час спілкування з незнайомцями. Також правоохоронці просять повідомляти про факти таких правопорушень, якщо вони будуть, у найближчий відділ поліції чи за номером 102.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!