Правоохоронці провели обшуки на фірмах, яким списали кошти за львівське сміття

2141 0
Правоохоронними органами Львівщини викрито осіб, які організували незаконні схеми щодо вивезення сміття з міста Львова
Фото: mistovechirne.in.ua

Фото: mistovechirne.in.ua

Як повідомила прес-служба прокуратури Львівської області, слідством встановлено, що після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі по даний час перевізники твердих побутових відходів подавали документи від імені фіктивних підприємств про нібито прийняття та захоронення останніми відходів, на підставі чого отримували кошти з міського бюджету міста Львова. Водночас, таких послуг фіктивні підприємства не надавали, а перевізники незаконно здійснювали скид твердих побутових відходів у невідведених для цього місцях на всій території України.

30 травня поточного року слідчими Нацполіції у Львівській області спільно з працівниками спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління Служби безпеки України у Львівській області проведено 15 обшуків на території Львівської, Дніпропетровської та Київської областей, за результатами яких викрито осіб, причетних до діяльності фіктивних підприємств, вилучено значний обсяг документації, печатки фіктивних підприємств, листування осіб, які їх створили та комп’ютерну техніку.

В прокуратурі не уточнили, про яких перевізників йдеться, посилаючись на таємницю слідства.

Читайте також: Прокуратура розслідує, чи загрожує Львову епідемія через сміття 

Наразі у кримінальному провадженні призначено відповідні судові експертизи та вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру.

Як повідомляло видання «Наші гроші» з посиланням на дані реєстру судових рішень, з фірмою, що має ознаки фіктивності уклали 17 угод в компанії ТОВ «Спецавтотранс-Львів». Також слідство встановило, що 2,6 млн гривень були сплачені компанії «Аралія Груп», що також має ознаки фіктивності. За даними судових рішень, з цією компанією співпрацювали ТОВ «Санком» та «Аве-Львів».

Як повідомлялося, з 22 червня буде розірвана співпраця з підприємством «Спецавтотранс», яке вивозило сміття з частини Франківського району.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!