Київ

Поліція відкрила справу у зв’язку із руйнуваннями в Києво-Печерській Лаврі внаслідок хазяйнування УПЦ МП

645 0
Наразі тривають слідчі дії з метою притягнення винних до відповідальності.
Фото: МКІП

Фото: МКІП

За фактом незаконного руйнування об’єкту на території Києво-Печерської лаври слідчі розпочали кримінальне провадження. Про це повідомляє поліція Києва.

До поліції звернулися представники Міністерства культури із заявою щодо виявлення пошкоджень та руйнувань одного із корпусів. На даний час правоохоронці з’ясовують усі деталі та збирають докази протиправних дій.

Працівники мінкульту зафіксували аварійний стан приміщення на території Києво-Печерської лаври, непридатний для експлуатації та такий, що має явні ознаки руйнування.

Слідчі Печерського управління поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 298 Кримінального кодексу України - умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини чи їх частин. Санкція статті передбачає штраф від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Наразі тривають слідчі дії з метою притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, комісія Мінкульту 12 квітня таки потрапила у Києву-Печерську Лавру. Як з’ясувалося, представники УПЦ МП зруйнували кімнати корпусу № 112. Там розташований Книжковий склад, збудований у ІІ половині ХІХ століття. Комісія склала заяву про злочин за статею про пошкодження об’єктів культурної спадщини.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!