Польща надасть Україні 25 тисяч тонн бензину зі своїх резервів

1737 0
Бензин почне надходити до України з початку наступного тижня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Влада Польщі передасть Україні 25 тисяч тонн бензину із власних запасів для насичення ринку пального на тлі його дефіциту. Про це заявила віце-прем'єр-міністр, міністр економіки України Юлія Свириденко під час візиту до Варшави, повідомляє «Польське радіо».

Читайте також: На українських АЗС з'явилося пальне з Америки

За її словами, зараз в Україні відчувається дефіцит палива, оскільки до війни 97% пального постачалося з росії та білорусі, і сьогодні ці напрямки закриті. Також російські війська знищили Кременчуцький нафтопереробний завод. Таким чином, за словами глави Мінекономіки, допомога від поляків допоможе збалансувати ринок пального.

Бензин почне надходити до України з початку наступного тижня.

Водночас міністр клімату та навколишнього середовища Польщі Ганна Москва на зустрічі зі Свириденко зазначила, що ведеться робота зі збільшення пропускної спроможності польсько-українського кордону щодо транспортування палива. Також створюються нові напрямки постачання і нова система енергетичної безпеки.

Читайте також: Україна створить запас пального на кілька місяців, – ОП

«Співпраця продовжиться і в мирний час», – запевнила польський міністр.

Нагадаємо, що АЗС підвищили ціни на пальне. Раніше уряд підвищив торговельну надбавку на дизпаливо та бензин на 40%, щоб запобігти дефіциту на автозаправних станціях. Поки на автозаправних станціях діють обмеження на пальне, зокрема бензин і дизпаливо відпускають з лімітом. Як вирішити проблему із пальним, читайте у розмові з експертом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!