Польща оновила перелік осіб, яким не потрібно проходити карантин після в'їзду

9228 0
Тих, хто прилітає з України до Польщі літаком, звільнили від карантину.
фото: image.112.ua

фото: image.112.ua

У Польщі оновили перелік осіб, яким не потрібно проходити карантин після в'їзду до країни, в тому числі з України. Про це повідомили в посольстві України в Польщі.

«Пасажирів повітряних суден, які здійснюють міжнародний переліт до Польщі з аеропорту, розташованого на території України, звільнено від обов'язку перебування на карантині», – йдеться у повідомленні.

Крім того, від обов'язку перебування на карантині після в’їзду на територію Польщі звільнили водіїв та членів екіпажів авіа-, залізничних, судноплавних і автотранспортних засобів, осіб, які навчаються у Польщі, працівників дипломатичних та консульських установ тощо.

Список категорій громадян України, яким дозволений в'їзд до Польщі, не змінився з початку серпня. Зокрема, право на в'їзд мають громадяни України, які є подружжям або дітьми громадян Польщі, або перебувають під постійною опікою громадян Республіки Польща; мають Карту Поляка; мають право на постійне або тимчасове проживання на території країни тощо.

Нагадаємо, минулого тижня у Польщі почала зростати кількість хворих на коронавірус. У 20-ти повітах, де ситуація найбільш небезпечна, анонсували посилення карантину.

Додамо, що Польща, як і більшість країн ЄС, не відкрили кордони українцям. Це рішення можуть переглянути наприкінці серпня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!