Польща вже у грудні розпочинає Covid-щеплення дітей від п’яти років

1154 0
Щеплення дітей віком 5-11 років розпочнеться 13 грудня.
Фото: pravda.com.ua

Фото: pravda.com.ua

Влада Польщі заявила про намір розпочати в середині грудня щеплення проти коронавірусу дітей віком від 5 до 11 років. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заступника глави МОЗ Вальдемара Краска на Сеймі Польщі.

За його словами, щеплення дітей віком 5-11 років розпочнеться 13 грудня.

«Ми плануємо, що до цього часу з’явиться вакцина, яка призначена для цієї вікової групи», –повідомив заступник міністра.

Він додав, що уряд також планує ввести обов’язкове тестування на коронавірус у групах з високим ризиком інфікування. Йдеться, зокрема, про медиків та освітян.

Читайте також: Чи може вакцинація від коронавірусу спричинити тромбоз. Дослідження

За попередню добу, 1 грудня, інфікувалися коронавірусом 27 356 жителів Польщі, померли 502 хворих. Нині в лікарнях перебуває понад 21,5 тис. осіб з Covid-19. Від початку пандемії у Польщі коронавірус виявили майже в 3,6 млн осіб, 84,6 тис. з них померли.

Нагадаємо, що у Львові та області від старту вакцинальної кампанії щеплення однією дозою зробили трохи більше 42%, а двома – понад 30% мешканців. Це дані станом на 23 листопада. Якщо щеплення від коронавірусу йтиме такими ж темпами, як це відбувається зараз, до нового року вдасться досягнути цифри у 50% однією дозою, і 40% – двома. Що стосується дітей, то на Львівщині вакцинацію від коронавірусної інфекції отримали трохи більше 2 800 дітей.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!