Помер колишній прем'єр-міністр України та перший голова СБУ Євген Марчук

1750 0
Коронавірус загострив захворювання, на які він страждав, та спровокував гостру серцево легеневу недостатність.
Фото: Громадське

Фото: Громадське

На 81-му році життя помер український державний діяч, 4-й прем'єр-міністр України, генерал української армії Євген Марчук. Про це сьогодні, 5 серпня, повідомила його дружина Лариса Івашина.

«Чорний день… Помер ЄК… Зупинилося серце», – йдеться в її повідомленні на Фейсбуку.

«Сьогодні пішов із життя український державний діяч, перший Голова Служби безпеки України Євген Кирилович Марчук. Коронавірусна хвороба загострила захворювання, на які він страждав, та спровокувала гостру серцево легеневу недостатність», – повідомили в пресслужбі СБ України.

Євген Кирилович народився 28 січня 1941 року в с. Долинівка Одеської, а нині Кіровоградської області, закінчив філологічний факультет Кіровоградського педагогічного інституту ім. О. С. Пушкіна за спеціальністю вчитель української мови і літератури.

Від 1963 року працював у Комітеті державної безпеки УРСР. Генерал армії України, 5 червня 1991-го на засіданні Верховної Ради УРСР його призначили Державним міністром з питань оборони, національної безпеки і надзвичайних ситуацій УРСР. Також Марчук був призначений Верховною Радою України першим Головою Служби безпеки України (1991-1994).

З 21 листопада 2018 року уповноважений представляти Україну у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, 19 травня 2019 року увільнений від виконання обов'язків.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!