Помер почесний Папа Римський Бенедикт XVI

8674 0
Йому було 95 років.
Джерело фото: ЄPA

Джерело фото: ЄPA

У віці 95 років помер Почесний Папа Бенедикт XVI. Це трапилося сьогодні, 31 грудня, о 9:34, в резиденції у ватиканському монастирі Mater Ecclesiae. Про це повідомили у пресслужбі Святого Престолу.

«Із великим сумом повідомляю вам, що Почесний Папа Бенедикт XVI помер сьогодні о 9:34 ранку в монастирі Mater Ecclesiae у Ватикані. Зранку у понеділок, 2 січня 2023 року, тіло Почесного Папи перебуватиме в Базиліці Святого Петра, щоб віряни могли попрощатися з ним», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Рай на землі. Де у Львові побачити унікальні фрески Розена

Для довідки

Бенедикт XVI, ім'я при народженні Йозеф Алоїс Ратцінґер – 265-й Папа Римський, колишній голова Католицької Церкви та суверен держави Ватикан. Почесний Папа Римський. Один із найближчих співпрацівників Івана Павла II, до обрання папою очолював Колегію кардиналів і Конгрегацію з питань віри.

1 лютого 2013 року Бенедикт XVI оголосив, що через погіршення здоров'я зречеться престолу о 20:00 28 лютого 2013 року. Востаннє Папа Римський оголошував про своє добровільне зречення від престолу 1415 року. Тоді престолу зрікся Григорій XII. 28 лютого 2013 року Бенедикт XVI оголосив про зречення від престолу. Від цього часу він офіційно вважається почесним Папою Римським. 27 квітня 2014 року Бенедикт XVI брав участь у церемонії канонізації пап Івана XXIII та Івана Павла II.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!