Помер український перекладач родом зі Львова Лев Грицюк

10105 0
Похорон відбудеться завтра, о 12:00.
фото: Kolo News

фото: Kolo News

Помер український скандинавіст і перекладач зі шведської, норвезької, англійської і російської мов Лев Грицюк. Йому було 37 років. Про це повідомляє у себе на Фейсбуку перекладачка Наталя Іваничук.  

«Сумна звістка. Не стало Левка Грицюка, нашого колеги зі скандинавської спільноти, перекладача і доброї людини», – йдеться в повідомленні.

За її словами, похорон відбудеться завтра о 12:00, з каплички на вул. Пекарській.

Для довідки

Лев Грицюк народився 1983 року у Львові, навчався в Львівській лінгвістичній гімназії. 2000 року вступив на факультет міжнародних відносин Львівського університету, після цього вчився на магістерських курсах із культурології у Львівському національному університеті ім. Івана Франка.

Шведську мову вивчав п'ять років (2000–2005) в університеті як основну, вдосконалював мову у Вищій народній школі м. Оскарсгамн (Швеція). Також був учасником Міжнародного книжкового ярмарку в Гетеборзі. Регулярно брав активну участь у Львівському форумі видавців, організовував зустрічі зі скандинавськими літераторами.

Фото: ЛітАкцент


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!