Для понад тисячі дітей не зайшлось місця у дитсадках Львова

2976 0
В управлінні освіти пообіцяли зарахувати їх наступного року.
фото: volyn24.com

фото: volyn24.com

Дошкільні заклади Львова приймуть 7800 дітей цьогоріч, при загальній потребі – 9300 місць. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила начальниця управління освіти міста Зоряна Довганик.

«Станом на сьогодні ми прийняли 7800 дітей у дитсадочки міста. До кінця року зможемо ще орієнтовно 600. На наступний рік поки що зареєстровано 6000 дітей», – зазначила Зоряна Довганик.

Тих дітей, яким не вистачило місця цього року, пообіцяли зарахувати вже наступного. Міський голова Львова Андрій Садовий також зазначив, що до 2020 року у Львові повинна бути нульова черга в ДНЗ.

Читайте також: У Львові створили новий ясла-садок

«Ми завершуємо ремонти тих садочків, які ще не працюють, а колись були передані в оренду. Максимально стимулюємо розвиток приватних садочків. Ми суттєво дофінансовуємо з коштів бюджету міста утримання дітей у приватних садочках. Люди мають вибір – хтось хоче в комунальний, хтось хоче в приватний. Головне, щоб діти були під опікою», – цитує слова міського голови прес-служба ЛМР.

Нагадаємо, що сьогодні, 30 червня, у Винниках відновили роботу дитячого садка на 400 місць, який не працював 16 років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!