Понад дві тисячі фальшивих документів виявили у спробах чоловіків перетнути західний кордон

1576 0
Зокрема, майже 170 виявили підроблених паспортів.
Фото умовне / спроба незаконного перетину кордону

Фото умовне / спроба незаконного перетину кордону

За останні сім місяців на ділянці Західного регіонального управління у пунктах пропуску виявили понад дві тисячі документів із ознаками підробки. До них входять ті, що давали дозвіл чоловікам віком від 18 до 60 років на перетин державного кордону. Про це повідомив Тvoemisto.tv пресофіцер Західного регіонального управління Держприкордонслужби, яка охоплює Львівську, Закарпатську, Чернівецьку і Волинську області, підполковник Роман Павленко.

«На західному кордоні у пунктах пропуску виявили понад дві тисячі документів із ознаками підробки. До них входять ті, що давали дозвіл чоловікам віком від 18 до 60 років на перетин державного кордону. Це, зокрема, довідки з ознаками підробки, свідоцтва про народження дітей, різні посвідчення. Підроблених паспортів виявили майже 170»,  сказав він. 

Читайте також: Двоє навіть поплили через річку. Як на кордоні ловлять ухилянтів та що на них чекає

Говорячи про фальшиві документи, Роман Павленко також додає, що найчастіше в ухилянтів виявляють такі підроблені документи: про навчання у закордонних вишах, довідки про непридатність до військової служби, довідки про інвалідність і про те, що в цих чоловіків багато дітей.
 
Загалом у 2022 році за незаконний перетин кордону відкрили понад тисячу кримінальних проваджень. Затримали, повідомивши про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, 462 особи. Наразі суд виніс вирок 145-м.
 
Нагадаємо, про кількість затриманих на державному кордоні, способи незаконного перетину та хабарі розповів Тvoemisto.tv пресофіцер Західного регіонального управління Держприкордонслужби, яка охоплює Львівську, Закарпатську, Чернівецьку і Волинську області, підполковник Роман Павленко.
 
Антоніна Костик

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!