Понад мільярд гривень на дороги. Скільки вулиць відреконструювали у Львові в 2020 році

6420 0
Найбільш дороговартісними об’єктами цього року були квазікільце (90 млн грн.), вулиця Б. Хмельницького (загальна кошторисна вартість 200 млн грн.), площа Двірцева і вулиця Степана Бандери.
фото христини процак

фото христини процак

У Львові відреконтруювали дві ділянки вулиці Шевченка, включно із квазікільцем, частину вулиці Б.Хмельницького, дві ділянки вулиці Курмановича, Данила Апостола, Чернівецьку та площу Двірцеву. У центрі Львова  оновили вулиці Пішу та Князя Лева. Загалом на весь обсяг робіт із міського бюджету витратили понад 1 млрд гривень. Про це Тvoemisto.tv розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець.

Читайте також: Як працює нове квазікільце на Шевченка – Левандівській у Львові. Фото, відео

«Ми відкрили другу ділянку вулиці Шевченка, від вулиці Хорватської до Ярослава Мудрого. Раніше облаштували тут квазікільце, між Левандівською і Залізничною. Завершили частину вулиці Богдана Хмельницького, дві ділянки вулиці Курмановича, Данила Апостола.

У процесі – ділянка вулиці Бандери – від Чупринки до Антоновича. Також поклали нижній шар на вулиці Миколайчука. Завершили вулицю Пластову, Чернівецьку і площу Двірцеву, частину вулиці Пекарської, від Мечнікова до Шимзерів», – розповів Олександр Одинець.

Читайте також: Хто дозволив зрізати дерева на Пекарській і чи можна було цього уникнути

У центрі Львова відреконструювали вулицю Лева та вулицю Пішу, у Личаківському – ще ремонтують вулицю Лисенка.

У 2021 році, за словами Олександра Одинця, завершать третю ділянки вулиці Шевченка – від Ярослава Мудрого до Залізничної, це буде складний об’єкт. Також з 11 січня розпочнуть роботи на вулиці Богдана Хмельницького, на частині від повороту до автостанції №2, до вулиці Кукурудзяної.

У 2021 році також планують завершити реконструкцію вулиці Бандери у повному обсязі, всі ділянки до Городоцької. А також почати реконструкцію вулиці Залізничної. Олександр Одинець каже, що уже розпочали розробку КПД.

Також у мерії планують приступити до робіт із будівництва додаткового шляхопроводу – мосту між вулицями Шевченка і Омеляна Ковча. Це буде новий міст, який формуватиме розв’язку. У подальшому тут мають ремонтувати четверту ділянку вулиці Шевченка –  від Омеляна Ковча до Левандівської.

Читайте також: У Львові збудують новий шляхопровід за 40 млн грн

До речі, для реконструкції мосту на вулиці Головатого ще раз корегують проєктно-кошторисну документацію.

«Вирішили змінити деякі проєктні рішення із забезпечення його доступності та інклюзивності. Можливо, це спростить його до виконання і буде більше бажаючих податися на тендер. Ми уже другий рік, до речі, виділяємо кошти на утримання мостів у місті. Так ми відремонтували шляхопровід на вулиці Сихівській. Це дозволяє невеликими затратами відновити конструктивні елементи і продовжити термін їх експлуатації. Цього року Франківська РА зробить поточний ремонт шляхопроводу по вулиці Княгині Ольги – того, що над залізницею», – розповів Олександр Одинець.

Крім того, у мерії планують реконструювати ділянки вулиці Трускавецької, яка зараз, за словами посадовця, перебуває у грунтовому стані. Також планують розпочати ремонтні роботи на вулиці Конюшинній, уже готова кошторисно-проєктна документацію.

Планують також взятися за вулиці Мазепи та  Грінченка, якщо у бюджеті розвитку передбачать необхідне фінансування.

Читайте також: На інженерні роботи і сквер на Двірцевій у Львові виділять ще 72 мільйони

Найбільш дороговартісними об’єктами цього року, за словами Олександра Одинця, були квазікільце на вулиці Шевченка (90 млн грн.), вулиця Б. Хмельницького (загальна кошторисна вартість 200 млн грн.), площа Двірцева (165 млн грн) і вулиця Степана Бандери (209 млн грн).

За словами посадовця, реконструкція вулиці Степана Бандери ближче до Городоцької буде ще складнішою, оскільки там є великі глибини залягання, де треба будувати каналізаційну камеру для приєднання колектора.

Загалом на реконструкції вулиць у Львові в 2020 році скерували близько 1 млрд 200 млн гривень, каже Одинець.

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!