Понад пів мільйона українців отримали відтермінування від призову

7593 0
З приводу відстрочки для своїх співробітників звертаються підприємства енергетичного комплексу.
ФОТО: СЛОВО І ДІЛО

ФОТО: СЛОВО І ДІЛО

У травні Міністерство економіки видало накази про відстрочку від мобілізації для 520 тисяч громадян України. Про це в інтерв’ю Forbes повідомив заступник міністра економіки Олександр Грибан.

«Ми орієнтуємося насамперед на потреби армії та підприємств, яким потрібні фахівці для відновлення та продовження роботи, що забезпечує нормальне функціонування економіки. Тому шукаємо та знаходимо баланс між інтересами військових і цивільних. Важливий як мобілізаційний ресурс для ЗСУ, так і кадровий резерв для бізнесу», –  зазначив він.

Читайте також: Чоловіків можуть зобов’язати повернутися з-за кордону під час війни

За його словами, з приводу відстрочки для своїх співробітників звертаються підприємства енергетичного комплексу, які входять до переліку критичної інфраструктури. 

«Наявність фахівців-енергетиків дає можливість забезпечувати мирне життя в тилу, а також роботу виробничих підприємств, зокрема тих, які працюють на оборону», – пояснив Грибан.

Також велика частка заявок надходить від паливного ринку. 

«Після потужних атак агресора по паливній інфраструктурі відбувається її відновлення, і це потребує значних кадрових ресурсів», – додав він.

Нагадаємо, 22 лютого президент України видав наказ Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України «Про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період». Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери так і рядовий, сержантський склад.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!