За 5 років врятував тисячі життів. Як долучитися до допомоги фонду «Із янголом на плечі»

1090 0
У складі фонду працює близько 100 волонтерів.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Сьогодні, 22 червня, благодійний фонд «Із янголом на плечі» святкує своє 5-річчя. За час існування фонду вдалося врятувати близько 3-4 тисяч дитячих житті та зібрати понад 100 млн гривень допомоги. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив директор Благодійного фонду «Із янголом на плечі» Юрій Федечко.

За його словами, свою назву фонд отримав не від зовсім позитивних історій та новин – двох підопічних Назара Трегуба та Максима Шведа, яким збирали гроші на трансплантацію кісткового мозку, врятувати не вдалося, і вони померли.

Читайте також: У Львові збирають допомогу для військових. Перелік необхідного

«Вони стали янголятами, які підтримують нас з неба. Пригадую, як у той час, як це сталося, хтось сказав: «Ви тепер маєте янголів на плечі». Так ми зачепилися за цю фразу, яка й стала назвою для фонду. Досі можемо чути від людей, що у нас не зовсім зручна назва, хтось неправильно її пише, але ми розуміємо, наскільки ця назва для нас важлива і дорога. Сама назва нас уже підтримує», – каже він.

Як зазначив співрозмовник, збирати кошти і допомагати гематологічним хворим волонтери почали ще у 2015 років, тобто сім років тому. Тоді не мали ані організованого колективу, ані створеного фонду. Волонтерили самі, а гроші надсилали на рахунок фонду «Крила надії». Першими, кому допомагали волонтери фонду, були пацієнти відділення гематології та інтенсивної терапії Західноукраїнського дитячого спеціалізованого медичного центру.

«Звернули увагу на те, що діти у лікарнях мало усміхаються, всі були дуже серйозно налаштовані, бо не знали, як діяти при важкій хворобі, де брати гроші на лікування. Щомісяця, зокрема, в останній четвер кожного місяця, у відділеннях проводимо дні народження маленьких пацієнтів. Уже сім років кожного місяця вітаємо дітей, даруємо подарунки та гарний настрій. Це відволікає від болючих процедур та сприяє швидше одужання», – каже Юрій Федечко.

Читайте також: На першій лінії. Історія волонтерів, які передають на фронт обладнання, що рятує життя

Щоб назбирати кошти на лікування дітей, зокрема, трансплантацію кісткового мозку за кордоном, волонтери благодійного фонду влаштовували концерти, ярмарки та супроводжували родини за кордон. Крім пацієнтів з онкогематологією, волонтери також допомагають дітям з орфанними захворюваннями та підопічним мобільного хоспісу. Загалом за час існування фонду вдалося допомогти 3-4 тисячам хворих дітей.

Фонд активно працює у напрямку «золотого донорства», шукають донорів тромбоцитів та допомагають закривати потреби дітей, яким потрібна така кров після хіміотерапії. Благодійний фонд у Західноукраїнському медичному дитячому центрі відкрив Кріообанк, де заморожують стовбурові клітини.

«Вдалося зібрати для діток щонайменше 100 млн грн. Найбільша сума, яку вдалося зібрати – це 6 млн для Дениска Маголи. Суму вдалося зібрати за три дні», – пригадує співрозмовник.

У складі фонду працює близько 100 волонтерів. Чимало з них – батьки тих дітей, яким фонд збирав гроші на лікування. Серед них – мама Назара Трегуба, яка зараз є членкинею правління, батько Соломії Шарко, якій допомагали 5 років тому.

Як долучитися до допомоги

Зараз, крім допомоги для онкогематологічних хворих дітей, благодійний фонд «Із янголом на плечі» також допомагає дитячим будинкам, які переїхали з місць, де ведуться потужні військові дії та людям зі Сходу, Півдня. Для останніх збирають і щотижня передають щотижня по 45-50 тон засобів гігієни, продуктів харчування, дитячого харчування, одягу, медичних препаратів.

Серед наявних потреб – медикаменти для Дніпровського госпіталю та медичного батальйону «Азов». Зокрема, триває збірка на 3 портативні ШВЛ, 6 балонів та 3 апарати для моніторингу стану поранених.

Читайте також: На першій лінії. Як жіночий центр у Львові допомагає матеріям із дітьми з «гарячих» точок 

Також для повноцінного пакування допомоги на Схід потрібні: транексамова кислота в ампулах, знеболююче в ампулах, Омепразол, Лоперамід, Ніфуроксазид, сорбенти, заспокійливі (Фенібут), таблетки для очищення води, шовний матеріал, антибіотики (не в таблетках), Моксифлоксацин в таблетках, очні краплі зволожуючі, протигрибкові мазі, паста Теймурова, протиалергічні, спазмолітики в ампулах та таблетках, Каптопрес, ліки від тиску, протизапальні мазі.

«Незважаючи на те, що в країні війна, у кожного є свої проблеми та потреби, за 5 років існування благодійного фонду ми всі стали однією великою сім’єю. Якщо раніше по благодійності у світі ми були на 127 місці, то тепер впевнений, що входимо у десятку. Люди зрозуміли, що будемо ділитися, то збудуємо міцну країну», – додав директор фонду «Із янголом на плечі» Юрій Федечко.

Контакти до координаторки медичного волонтерського штабу: 067 676 45 20 (Христина).

Реквізити для допомоги:

  • Одержувач ІЗ ЯНГОЛОМ НА ПЛЕЧІ БФ 
  • Номер рахунка UA043052990000026003031010348
  • Банк АТ КБ "ПРИВАТБАНК" 
  • ЄДРПОУ/ІПН 41411833
  • АТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО: 305299
  • Картка Приватбанку
  • 5169 3305 2147 3006
  • лише для користувачів Приват24

Ольга Шведа 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!