Попит на оренду житла у Львові зростає. До кінця року ціни збільшаться на 15%

2920 1
До кінця року оренда житла в Львові може нестрімко подорожчати на 15%. Про це повідомив голова Львівського регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Андрій Борисов.
Фото: goloskarpat.info

Фото: goloskarpat.info

Він пояснив у коментарі Galnet, що купівельна спроможність населення не може дозволити цінам на оренду зрости до захмарного рівня: «Ми можемо поставити дуже високу ціну. Відтак, у нас не куплять не тому що наш товар поганий, а тому що в покупця нема грошей… Нас просто оминуть і куплять в того, хто поставив вигіднішу ціну. В принципі, не можна говорити про те, що ціни зростатимуть і зростатимуть. Хто за це платитиме?! В населення нема такої купівельної спроможності…».

Що ж до нинішнього ажіотажу на винайм помешкання в Львові, за словами Андрія Борисова, це циклічний процес: «Укінці серпня – на початку вересня в Львові традиційно наступає пік пошуку квартир для оренди, тому що в Львові вчиться понад 150 тис. студентів… Якщо навіть матимемо 10 тис. переселенців, то вони не можуть порівнюватися з кількістю студентів, які приїздять щороку».

Голова Львівського регіонального відділення асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України також зазначив, що перед ЄВРО-2012 львів’яни доклали чимало зусиль для формування ринку оренди. «Люди, які мали дві квартири, здавали одну в оренду, або ж свідомо купували другу. Для деяких це взагалі стало бізнесом, йдеться про здачу під винайм кількох квартир…Всі вони сподівалися на ЄВРО-2012, яке мало б відбити всі видатки. Але так не сталося: чемпіонат спрацював на ринку оренди десь на 50%», – зазначив експерт.

Андрій Борисов додав, що квартири, які здавалися подобово, перейшли в категорію постійної оренди. «Тобто ринок оренди збільшився і Львів мав достатньо великі потужності в цьому плані»,– пояснив він. Водночас голова Львівського регіонального відділення асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України зауважив, що попит на винайм квартир у Львові зростає: в основному в економ-сегменті середнього класу.

Також Андрій Борисов зазначив, що в економ-класі ціни на орендоване житло нестрімко ростуть. «Якщо йде мова про гривні, то можна говорити про нестрімке подорожчання – на 5-10%… Прив’язати оренду житла до долара нині практично нереально», – пояснив він.


Читайте також:
9 Вересня, 2014 14:39
прокоп Ха,ясне діло що зростає,послуги,доллар,мясо,все зростає!!! Але то вже тепер зростає,не зростає,все і так забито вщент,місць немає...і не буде!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!