Посол США заявила, що ЗСУ самі вирішуватимуть, на яку відстань стріляти з Himars. Що це за система

1729 0
Йдеться про американську систему залпового вогню, яку США нададуть Україні у новому пакеті військової допомоги.
Посол США в Україні Бріджит Брінк

Посол США в Україні Бріджит Брінк

Новопризначена посол США в Україні Бріджит Брінк під час брифінгу сказала, що командування Збройних сил України буде самостійно ухвалювати рішення щодо дальності ударів з установок HIMARS, які американська влада планує передати найближчим часом, пише УП.

Читайте також: «Війна в Україні ще далека від завершення», – Білий дім 

«Уряд США учора підписав акт про надання пакету збройної допомоги України коштом 700 мільйонів доларів. У цьому пакеті включили також артилерійські установки HIMARS. Насамперед їхнє надання має допомогти Україні досягти більшої точності в ураженні ворожих цілей, але також і отримати артилерійське озброєння з більшою дальністю, ніж є (на озброєнні ЗСУ – УП) зараз. Питання відстані буде вирішуватися Збройними силами України без нашого втручання», – сказала вона.

Брінк також зазначила, що адміністрація президента США Джо Байдена в подальшому буде ухвалювати наступні пакети збройної допомоги за рахунок коштів, передбачених законом щодо допомоги Україні на 40 мільярдів.

Що можуть M142 HIMARS

Нагадаємо, що 1 червня президент США Джо Байден оголосив про новий пакет допомоги в галузі безпеки для України, який включає передові реактивні системи залпового вогню. Раніше The New York Times повідомила, що новий пакет включає військову техніку на 700 млн доларів, зокрема протитанкові ракети Javelin, артилерійські снаряди, гелікоптери, тактичні машини і установки HIMARS. 

Читайте також: США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні 

Як пише Радіо Свобода, M142 HIMARS – це американська система залпового вогню. Вона була розроблена в 80-х роках на основі більш важкої системи, яка називалася M270 MLRS, яка на гусеничному ходу. Система HIMARS має автомобільні шасі, вона вдвічі менша. За боєкомплектом вона набагато легша, ніж попередній важкий зразок. Вона може перекидатися літаками, її можна доставляти на борту десантного корабля. 

На платформі HIMARS є шість некерованих ракет, які можуть вистрілюватися, вражати цілі на континентальній частині якоїсь території. Завдяки точності HIMARS очікується, що це щонайменше вдвічі збільшить бойові можливості Збройних сил України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!