Київ

Посольство рф у Києві пропонують перетворити на музей Московії

1707 0
Таку ідею запропонував голова експертної топонімічної комісії Києва.
Фото: Фейсбук-сторінка посольства РФ

Фото: Фейсбук-сторінка посольства РФ

Учора, 20 квітня Київрада проголосувала за розрив договору оренди землі з посольством, а також звернення до Кабінету міністрів щодо повернення майна посольству в держвласність.
У зв'язку з цим, голова експертної топонімічної комісії Києва історик Олександр Алфьоров запропонував розмістити у будівлі музей Московії.
 
«Я не впевнений, що там можна буде зробити якийсь бізнес-центр чи магазин. Місце цінне саме собою. Там слід зробити Музей. Але не музей окупації, не Визвольних змагань чи філію якого іншого музею. На мою думку, там слід зробити «Музей РФ (московії)». Створити єдиний у всьому світі музей в якому буде правдива історія цієї держави. Можна такі постійно діючі зали:
1. Корінні фіно-угорські народи (хто вони такі підкорені Руссю «русьські люди», як периферія Русі);
2. Корінна культура, релігії, побут (тут і про прийняття християнства у 12-16 століттях і прекрасна лубочна культура);
3. Золота Орда та участь в ній московського улусу;
4. Становлення московського царства, завоювання Новгорода, Смоленська, Пскова… та крадіжка назви «Росія»;
5. Тоталітарна система московії (кріпацтво, розстріли, ув’язнення)
І далі, далі, далі…», – написав історик на своїй сторінці у Facebook.
 
Він також додав, що створення інтерактивного музею стане науковою платформою для боротьби з міфами, яка пояснить реальну історію окупантів: різними мовами, з можливістю онлайн відвідуванням.
 
Нагадаємо, останній постійний посол рф Михайло Зурабов, який працював послом рф в Україні з 2009 року, 23 лютого 2014 року, під час Революції Гідності був відкликаний до москви для консультацій. Відтоді і до 23 лютого 2022 року в Україні не було російського посла, тільки тимчасово повірений (з 2016 року це був Олександр Лукашик) і консули.
 
23 лютого 2022 року над будівлею, де розміщувалося російське посольство у Києві, спустили прапори. Того ж дня дипустанова перестала працювати. 24 лютого, після повномасштабного вторгнення російських військ Україна розірвала дипломатичні відносини із російською федерацією.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!