Поступовий спад осінньої хвилі коронавірусу прогнозують до кінця цього року

2136 0
Нині фіксують «надзвичайно стрімке» поширення коронавірусу в Україні. Наприклад, за минулий тиждень виявили 105 тис. нових випадків, що на 11% більше, ніж тижнем раніше.
Photo by Markus Spiske on Unsplash

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Пікові навантаження на систему охорони здоров’я в Україні прогнозують на кінець жовтня-середину листопада із поступовим спадом до кінця цього року і першого кварталу 2022-го. Про це повдіомив на брифінгу сьогодні, 18 жовтня, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Те, що є зараз, – це початок активної хвилі і зростання захворюваності. Тягар цієї хвилі або те, наскільки вона буде довгою для українців, буде залежати від відповідальності кожного», – каже він.

Читайте також: У Львові із 18 жовтня вводять нові карантинні правила. Перелік

Нині в Україні, за його словами, фіксують дуже стрімке поширення коронавірусу. Наприклад, за минулий тиждень виявили 105 тисяч нових випадків, що на 11% більше, ніж тижнем раніше. Померли за тиждень 2 300 людей, а це – на 22% більше, ніж за тиждень до цього. Для хворих на коронавірус зайняті вже 57% ліжкомісць та 64,5% ліжок із киснем. Окрім цього, від сьогодні, 18 жовтня, до червоної зони приєдналися ще чотири області: Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська області, проте, продовжує санлікар, не виключено, що цей рівень епіднебезпеки невдовзі буде й в інших областях.

Аби зменшити навантаження на медичну систему, Ігор Кузін радить вакцинуватися та всім, у тому числі вакцинованим, дотримуватися карантинних норм. За його словами, в Україні є 14 мільйонів доз вакцин трьох виробників: Pfizer (Comirnaty), Sinovac (CoronaVac) і AstraZeneca.

Нагадаємо, що від сьогодні, 18 жовтня, у Львові діятимуть нові карантинні правила. У місті посилять карантин і він торкнеться багатьох галузей. Детальніше про нові правила дізнавайтеся за посиланням

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!