Посилення карантину у транспорті та нова назва для Facebook. Головне за добу

1559 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Інтерв'ю із Андрієм Садовим про карантин. Tvoemisto.tv записало ексклюзивне інтерв'ю із міським головою Львова про «червону» зону, нові карантинні обмеження для містян та чому львівських школярів відправили на канікули.

Читайте також: «Посидіть дома, почитайте книжку». Андрій Садовий про нові обмеження у Львові

Meta замість Facebook. Компанія Facebook повідомила, що змінить назву на Meta. За словами гендиректора Facebook Марка Цукерберга, компанія хоче асоціюватися з «метавсесвітом», а не лише із Facebook. Зараз назва Facebook не відбиває всього, чим займається компанія, і асоціюється лише з одним продуктом.

Перемога Христини Пограничної. Під час чемпіонату світу з художньої гімнастики, львів’янка Христина Погранична посіла 4-те місце у вправі зі стрічкою. Перемогла у цьому виді змагань Аліна Харнасько з Білорусі, яка випередила росіянок Діну та Аріну Аверіних.

Анімація у Львові. Tvomisto.tv завітало у Львові в майстерню до аніматора, відеодизайнера та засновника власної студії DzvonkMotion Романа Дзвонковського, аби дізнатися, як створюються анімаційні картини та як це – бути аніматором.

Вакцинація від грипуНа Львівщині наразі ще не зафіксували жодного лабораторно підтвердженого випадку захворювання на грип. Водночас кількість хворих на гострі респіраторні вірусні хвороби зростає щодня. Якщо людина вакцинується від Covid-19, то інтервал між ним та щепленням від грипу має становити 14 днів.

Читайте також: Вірянам у Львові рекомендують брати участь у богослужіннях у домашніх умовах

Посилення карантину у транспорті. У громадському транспорті Львова із суботи, 30 жовтня, пільговики зможуть їздити лише з 11.00 до 16.00 год, за винятком учасників бойових дій. При цьому автобуси, трамваї, маршрутки та тролейбуси можуть бути заповнені лише на 50%. Обов'язковим у громадському транспорті залишається масковий режим та Covid-сертифікати у водіїв.

Місто добра поблизу Львова. Наступного року у Городку, що поблизу Львова, планують збудувати кризовий центр «Місто Добра». Туди по безоплатну допомогу зможуть звернутися жінки з дітьми, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, зіткнулися з домашнім насильством чи залишилися без даху над головою. Загалом у центрі зможуть знайти прихисток майже 80 людей.

Модульна вбиральня. У центральному парку Львова – імені Івана Франка встановлять автоматизовану модульну вбиральню. Вона матиме дві кабінки та займатиме площу 11,275 кв. м. Вхід до вбиральні буде платним. Після влаштування її передадуть на баланс Львівського комунального підприємств «Зелений Львів».

Знакова книжка Незалежності. Найбільш знаковою книжкою Незалежності України стала «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані, що вийшла у видавництві Vivat 2019 р. Вона здобула найбільше голосів на Всеукраїнській інформаційно-просвітницькій акції до 30-річчя Незалежності «30 знакових книжок нашої Незалежності» – понад 9,5 тисяч.

Вакцинація дітей від Сovid-19. Міністерство охорони здоров'я України прийняло рішення дозволити вакцинацію дітей у віці від 12 до 17 років від коронавірусу з використанням вакцини виробництва Pfizer/BioNTech. Вакцинація для дітей дозволена незалежно від їх приналежності до певних груп ризику. До цього часу від коронавірусної інфекції також можна було вакцинувати дітей, але за певних умов: якщо є хронічні захворювання або вони виїжджають за кордон на навчання чи з іншою метою. Відтепер дозволили усім, починаючи з 12 років. На Львівщині від Covid-19 вже провакцинували 688 дітей. Більшість з них – це діти 16-17 років, лише троє у віці від 12 до 16 років.

Читайте також: Із 30 жовтня Львівщина переходить в червону зону. Що зміниться

Новий храм у Львові. На вулиці Тракт Глинянський у Львові планують спорудити храм Святого Апостола Андрія Первозванного та дзвіницю. Водночас наявну там споруду – знести. Містобудівні умови та обмеження на нове будівництво отримала релігійна організація «Релігійна громада Львівської єпархії Української православної церкви (Православної церкви України) парафії Апостола Андрія Первозванного у Личаківському районі м. Львова». Цільове призначення земельної ділянки площею 0,2040 га – для будівництва і обслуговування будівель громадських та релігійних організацій.

Межі львівських парківУ Львові встановили межі 24 парків, а це близько 70% зі всіх парків у місті, що захищає їх від забудов. Загалом у Львові на сьогодні є 36 парків разом із об‘єктами природо-заповідного фонду. А також 113 скверів. Із них 24 парки та 37 скверів уже мають межі, окремі кадастрові номери. І передані в користування ЛКП та райадміністраціям.

Посилення транспорту. У поминальні дні – з 30 жовтня до 1 листопада включно – підсилять роботу транспорту, який курсує до кладовищ. У такий спосіб хочуть полегшити доїзд мешканців до місць поховань їхніх родичів та близьких. Так, до Сихівського кладовищ, організують доїзд автобусів маршруту №38, а також збільшиться кількість тролейбусів на маршруті №31 до 4 одиниць. До Голосківського кладовища збільшиться кількість автобусів на маршруті №55 – до 3 одиниць.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!