«Потужності медсистеми мають межу». МОЗ нагадало українцям, як коронавірус паралізував Бергамо

1479 0
У МОЗі засудили масове святкування Дня міста у Дніпрі 12 вересня.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

За добу в Україні на Covid-19 захворіли 2 476 людей, внаслідок ускладнень від хвороби померли 30 українців. Загалом в Україні з початку пандемії на коронавірусну хворобу захворіли 154 335 людей. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Водночас міністр засудив святкування Дня Дніпра 12 вересня і наголосив, що навіть кілька людей можуть інфікувати сотні інших на концертах.

«Я розумію, що зараз у вас відбуваються політичні процеси, які йдуть по всій країні. Але так свідомо почати проводити концерти... Я вже не говорю про те, що вони заборонені постановою Кабміну», – наголосив Степанов.

Читайте також: +140 хворих. Як поширюється коронавірусна хвороба на Львівщині 

Він уточнив, що сьогодні в лікарнях країни розгорнуті 36 тисяч ліжок, з яких 7 900 заповнені хворими із Covid-19 і ще 4 тисячі пацієнтів лікуються з непідтвердженим діагнозом, але мають середній або важчий перебіг хвороби. Міністр наголосив, що медична система може не витримати навантаження, якщо нехтувати карантинними правилами.

«Потужності медичної системи мають межу. Має межу кількість лікарів, які здатні надавати допомогу. Я розумію, що всі втомилися, але якщо хтось забув, що може бути, якщо медична система не зможе надавати допомогу, раджу зайти в інтернет і придивитися кадри з Бергамо, що було там. Щоб цього не було, наше зобов’язання  –дотримуватися правил – це правила нової реальності», – сказав міністр Степанов.

Зазначимо, що в Україні останні дні реєстрували більше трьох тисяч хворих за добу.

Читайте також: Чому на Львівщині найбільше хворих медиків з-поміж інших областей України

Нагадаємо, що Бергамо було епіцентром коронавірусної інфекції в Італії, яке дуже постраждало від епідемії. Перший хворий на коронавірус потрапив у реанімацію в Бергамо 23 лютого. За певний час реанімація для хворих стала однією з найбільших у Європі на той час. На піку епідемії там одночасно перебувало до 100 пацієнтів, які потребували штучної вентиляції легень.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!